Sørensen: - Jeg har en liste å levere

Ståle Sørensen er travelt opptatt med å sanke underskrifter til hans nye parti Folk i Drammen, noe som ikke gikk upåaktet hen i kommunestyret tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I det som var av pauser blant de folkevalgte kunne Sørensen og hans våpendrager Haydar Øzbahl, som forøvrig har meldt overgang fra MDG til Folk i Drammen, observeres med penn og papir for å sanke underskrifter, eventuelt sympatierklæringer, blant sine kollegaer i politikken.

Blant de som støttet opp om Sørensens demokratiske rett, var Kristelig Folkeparti's Trond Johansen.

- Jeg synes det er viktig å bidra, rent prinsipielt med tanke på demokratiet. Det er ikke sånn at en underskrift her innebærer at jeg stiller som listekandidat, sa Krf's mann i kommunestyret.

SIGNERTE: Trond Johansen (Krf).

Andre var imidlertid mer skeptiske. Både Rødt's Jørgen Harboe Wilhelmsen og Anders Lunde fra Nei til Bomring fikk samme forespørsel, men takket nei. Sistnevnte av frykt for at han kunne bli ført opp som listekandidat mot sin vilje.

Hvor langt Sørensen har kommet på veien i jakten på de nødvendige 300 underskriftene er imidlertid noe uklart.

- Det vet jeg faktisk ikke selv. Det har vært trøbbel med den digitale løsningen til valgdirektoratet så det er litt uoversiktlig. Derfor prøver vi også å få signaturer på papir. Men vi kommer til å levere liste, sier Sørensen.

Underskrifter kan leveres både elektronisk og på papir, eller i en kombinasjon av disse. Og det er hva Sørensen nå jobber med.

MELDER OVERGANG: Haydar Øzbahl, i dag vara for MDG, er andrekandidat på lista til Folk i Drammen.

Benytter seg av teknisk smutthull

Han kan fortelle at han har trua på at de skal komme i mål med lista, selv om de ikke skulle ha de mye omtalte 300 underskriftene i boks innen 31. mars.

- Det er et unntak fra regelen som innebærer at man kan supplere listen frem til 1. mai. Det har skjedd før at man har levert 200 underskrifter til fristen og senere fått stille liste om man har fått inn over 300, sier Sørensen.

Per i dag er det elleve personer ført opp som listekandidater på Folk i Drammen. Blant «nytt blod» finner vi nå Oddbjørn Solstad, pensjonert kinosjef i Drammen:

 1. Ståle Sørensenf. 1972, Billedkunstner
 2. Haydar Øzbahlf. 1974, Rektor
 3. Ida Marie Brownf. 1980, Optiker
 4. Jannicke Bakke Olsenf. 1977, Designer
 5. Charlotte Møllenf. 1974, Daglig leder
 6. Gunnar Askimf. 1970, Yogainstruktør
 7. Sverre Økshofff. 1971, Lærer
 8. Oddbjørn Solstadf. 1945, Pensjonist
 9. Marius Dahlf. 1969, Billedkunstner
 10. Kristel Helene Brandserf. 1957, Psykologisk rådgiver
 11. Joseph Angyal. 1955 Musiker
Powered by Labrador CMS