Sperret av område etter gasslekkasje

Nødetatene rykket ut til Loesmoen søndag kveld etter lekkasje fra tank på industriområde.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Ved 21.45-tiden rykket samtlige nødetater ut til Industriveien på Loesmoen i Hokksund etter melding om en større gasslekkasje. Det var fra en stor tank med nitrogen det lakk, og det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter og veiene i området ble stengt for trafikk.

Det var først uklart hva for slags gass det dreide som om fra tanken, som stod utendørs, og politiet sperret derfor av et større område. Senere opplyser politiet at sikkerhetsavstanden er satt til 50 meter. Ingen er skadd som følge av lekkasjen.

- Det er bekreftet at det er nitrogengass som lekker. Denne gassen er ikke farlig annet enn ved direkte kontakt. Det er ikke behov for noe evakuering i noe retning, opplyser politiet.

Ved 22.15-tiden melder politiet at lekkasjen er stanset. Årsaken er foreløpig ukjent.

Ifølge politiet på stedet var det en sikkerhetsventil som var åpen, men det var ingen store problemer med å stanse lekkasjen så fort de fikk oversikt over hva dette dreide seg om. Ledelsen ved bedriften kom også til plassen og bidro med å få situasjonen under kontroll.

Det var hos bedriften Kongsberg Tynnplate den store gasslekkasjen fant sted. Bedriften driver blant annet med laserkutting, utstansing av metall, kapping av metall og kantpressing av metallplater.

Powered by Labrador CMS