VINKET TIL KONGEN: Kristine Stavås Skistad på oppløpet på ankeretappen søndag.

Konnerud-jentene om bronse-bragden: - Turte nesten ikke se på!

- Dette reddet NM, sa hjemmefavoritten etter hun hadde gått inn mesterskapets yngste stafettlag til en historisk bronsemedalje.

Publisert Sist oppdatert



KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN:
 Konnerudjenta Tiril Liverud Knudsen (21) fosset ut fra start og sørget for en imponerende ledelse til første veksling etter en lynrask etappetid på 11.12,3 minutter - kun slått av Astrid Uhrenholdt Jacobsen med en tiendel på sisteetappen.

- Var så nervøs

Det var tre glade og lettede jenter som møtte DRM24 etter bragden. For Tiril og Margrethe ble det i overkant spennende mens Kristine gikk sisteetappen før de kunne slippe jubelen løs. 

- Jeg turte nesten ikke se på, jeg var så nervøs, sier Tiril.

Stavås Skistad kunne imidlertid ta seg tid til å både vinke til publikum og kongen på oppløpet, hvor de to andre ventet med seiersklemmen.

- Helt enormt

Jentene forteller om en enorm støtte fra hjemmepublikummet rundt Konnerud-løypa, som inspirerte jentene under kanon-stafetten.

- Det var veldig morsomt. Man får ikke bedre folk rundt løypa enn dette, og vi var veldig heldige som fikk oppleve dette på hjemmebane. Det var en helt enorm støtte, og det er ikke sikkert vi får oppleve igjen sier Stavås Skistad til DRM24.

Kongelig stafett-fest på KonnerudFossesholm jublet for bronse bak suverene JohaugGullet glapp for Sundby på oppløpet - spurtslått av GolbergHøydramatisk finalespurt: Fikk Fallas stav i øyet og knakk sin egenSkuffet Skistad sist i finalen: - Håpet å gjøre det bedre
Suverene Johaug: - All ære til arrangøren!
Se video fra kvinnenes fellesstart lørdag:

Se video fra folkelivet torsdag:

LEDET TIL FØRSTE VEKSLING: Tiril Liverud Knudsen sender Margrethe Bergane ut på andreetappen.Juniorjentene fra Konnerud fikk etter hvert tøff match mot Nes og Gjøvik, som tok henholdsvis gull og sølv med blant annet Weng-søstrene og Ingvild Flugstad Østberg på laget. Margrethe Bergane (18) og Kristine Stavås Skistad (20) gikk imidlertid også to raske etapper for hjemmelaget, og Stavås Skistad var aldri truet på ankeretappen. Bronsemedaljen er historisk som det beste Konnerud Idrettslag noensinne har prestert i en NM-stafett - og det faktum at laget er mesterskapets yngste gjør ikke prestasjonen noe dårligere.
MED PALLEN I BLIKKET: Det var en målbevisst Kristine Stavås Skistad som hadde ett mål for øyet ved siste veksling.
- Vi har vært veldig nære i mange når så det var deilig at den endelig satt. Dette var målet etter i fjor, forklarer Margrethe til DRM24.
Nå er hun forventningsfull til sesongavslutningen for egen del.
- Jeg håper det fortsetter å gå riktig vei. Jeg mangler fortsatt det siste lille for å være med å kjempe om store ting, da kroppen går litt opp og ned. Men det skal ikke så mye til, tror Skistad.RETT I TET: Konnerudjentene i gult fosset rett i teten, noe som satte hjemmepublikummet i fyr og flamme.
GRATULASJONER: Langrennstrener Steinar Mundal fra Konnerud var raskt fremme og gratulerte bronsejentene med innsatsen.
KONGEN: Kong Harald likte det han så, her i munter passiar med gulljentene fra Nes Ski.LES OGSÅ:
Powered by Labrador CMS