INNSJØ: I Konnerudgata ved Djupdalen har det samlet seg en innsjø mellom brøytekantene som byr på utfordringer.

Store oversvømmelser, mye holke og vanninntrenging i boliger

Hittil har ikke det bebudede uværet bydd på verken ulykker eller andre alvorlige hendelser i drammensområdet, men det er allikevel både trafikale utfordringer og problemer for huseiere.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: På hovedveinettet har det imidlertid gått stort sett greit, ja faktisk bedre enn et normalt morgenrush vil nok en del hevde, som følge av merkbart mindre trafikk.

Eksempelvis var det ingen kø overhodet på E18 fra Drammen til Oslo mandag morgen klokken 07.30, hvilket kan tyde på at mange har fulgt anmodninger om hjemmekontor og la bilen stå.

Hovedveinettet var i morgentimene stort sett bart, men vått med mye vann, og stedvis holke eller islag som kan komme brått på. På sideveiene er det mange steder blank is, men veimannskapene er ute og strør for harde livet for å gjøre det fremkommelig og mindre lårhals-utsatt.

SÅPEGLATT: Speilblank is med heller begrenset strøing øverst i Austadveien. Ellers på Fjell er det god fremkommelighet. Brakar kjører shuttlebusser med piggkjetting på strekningen, hvilket ser ut til å ha fungert greit.

Bortsett fra en og annen bil som sliter på glatte sideveier, er det imidlertid store vannmasser som har skapt, og vil skape store utfordringer mandag. Bragernestunnelen ble tidlig på morgene stengt grunnet oversvømmelse, det samme gjorde jernbaneundergangen i Mjøndalen.

Mange veikryss, underganger og veipartier har store vannansamlinger over hele byen.

Forøvrig har vannet skapt en del trøbbel for huseiere i morgentimene som følge av vanninntrenging av smeltevann og regnvann. Brannvesenet har ifølge 110-sentralen hatt en rekke oppdrag over hele distriktet knyttet som følge av dette.

Har du tips fra hendelsen i trafikken? Send til oss på tips@drm24.no!

SKØYTEBANE: I skolegården på Vestbygda var det ikke lett å holde seg på beina mandag morgen, men heldigvis var ikke strøbilen langt unna.
STRØING: Alt av tilgjengelige mannskaper er ute for salting og strøing, her fra Danvik ned mot Marienlyst.
MYE VANN: Rene svømmebassenget i krysset Bjørnstjerne Bjørnsons gate / Colletts gate på Bangeløkka.
Powered by Labrador CMS