GLASERT: Slik som her på Danvik i 2019 blir det mange steder i Drammen mandag morgen.

- La bilen stå hvis du ikke MÅ kjøre

Kommunen og Statenes Vegvesen med klar oppfordring til bilistene.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er meldt mye regn i Drammen kommune gjennom natten til mandag, og mange steder vil regnet fryse til is ettersom bakken er kald etter en lang kuldeperiode.

– Det er primært den enkelte virksomhet som i samråd med sine ansatte som vurderer behovet for hjemmekontor. Men med så vanskelige kjøreforhold som det ser ut til å bli mandag morgen, mener vi det er riktig å oppfordre alle som ikke jobber i yrker med krav til tilstedeværelse på arbeidsplassen, om å vurdere hjemmekontor på mandag, sier kommunedirektør Trude Andresen.

Brakar har allerede varslet at mange bussavganger innstilles. Dermed er det mange som også mister kollektivtilbudet sitt.

– Det er viktig at alle som beveger seg ut mandag morgen, er riktig skodd. Dette gjelder både om du skal gå eller kjøre bil. Og ta hensyn til andre som beveger seg i trafikken, ikke minst de myke trafikantene, sier Trude Andresen.

Henstillingen om å la bilen stå kommer som følge av at nødetatene må sikres fremkommelighet på veiene. Det samme må den delen av kollektivtrafikken som holdes i gang.

Det forventes bedre forhold på veiene i løpet av mandagen, men på morgenen må alle være forberedt på at det blir krevende å være bilist eller fotgjenger, opplyser kommunen søndag kveld.

Powered by Labrador CMS