Strømprisene i fritt fall

Etter rekordlave priser onsdag fortsetter den hyggelige utviklingen torsdag med et prisfall på ytterligere 50% og nesten gratis strøm i perioder.

Publisert Sist oppdatert

ØSTLANDET: Onsdag kveld og natt til torsdag er det som tidligere omtalt bortimot gratis strøm i region sør-øst, og nå viser tallene fra Nord Pool ytterligere prisfall torsdag.

Med unntak av noen få timer mellom 0700-1000 og 1800-2100, ligger spotprisene under 50 øre gjennom dagen torsdag, og natt til torsdag helt nede i 0,7 øre (!) per kilowattime. Torsdag ettermiddag ligger også prisene i flere timer rundt 5 øre kilowattimen, og gjennomsnittlig spotpris er redusert fra fra omlag 50 øre onsdag til drøyt 20 øre torsdag.

Årsakene er som de samme som onsdag, kraftig uvær og mye vind i nordsjøen som presser prisene nedover.

Ifølge Nettavisen er strømmen solgt på strømkabelen mellom Norge og England torsdag den billigst noen gang på en hverdag, og i Sverige og Finland er det faktisk negative strømpriser i perioder torsdag.

Samtidig er det klart at fyllingsgraden i vannmagasinene i Sør-Norge nå sakte men sikkert kryper oppover som følge av mer nedbør enn normalt i september.

Powered by Labrador CMS