MENINGER: Magne J. Nilsen
Daglig leder, Strømsgodset

Godset-sjefens nyttårshilsen

- Det blir fortsatt tøft fremover, men vi er i ferd med å komme over kneika og vi skal fortsette arbeidet med å bygge en mer robust klubb, skriver Magne Jordan Nilsen i sin jule- og nyttårshilsen.

MENINGER: Et nytt år går mot slutten og jeg vil benytte anledningen til å takke alle dere som støtter oss, alle dere trofaste som stiller opp i sol og snø og regnevær. Supportere, samarbeidspartnere, frivillige – det er dere som gjør alt dette mulig. Og det er med stolthet vi går løs på den 17. strake sesongen på øverste nivå i norsk fotball. Vi kjenner en positiv vind blåse over Marienlyst, nytt håp er tent og vi gleder oss enormt til det som venter i 2023. Det er svært inspirerende å jobbe i Strømsgodset.

Først litt om året som har gått. Sesongen ble preget av store svingninger og kontraster. Vi startet med å spille oss frem til semifinale i norgesmesterskapet, og vi fikk senere oppleve en helt vidunderlig rekke med kamper i mai. Her så vi virkelig hvilket potensial som bor i denne gjengen. Tidvis presterte vi som et topplag, men det skulle dessverre ikke vare. Juni, juli og deler av august var riktignok helt okay, men så kom skadene og formsvikten. Og så kom uroen. Og så kom beskjeden om at Wibe og BP valgte å trekke seg. Det er gode klubbfolk som nå forlater SIF. Gode kolleger - gode venner, som jeg personlig er blitt glad i og som jeg kommer til å savne. BP har vært her i 17 år. Wibe i 7 år. Og Kjetil Lundebakken i 16 år. Vi skylder dem et stort TAKK for jobben de har gjort for Strømsgodset. Det står respekt av den dedikasjonen de har vist over tid. Vi skal også takke de andre i teamet som har lagt ned en solid innsats og bidratt til at SIF fortsatt er et Eliteserie-lag.

Men endringer er en naturlig del av fotballen. Når noen drar, kommer andre til. Vår nye hovedtrener heter Jørgen Isnes. Jeg er veldig glad for at det ble nettopp Jørgen. Han kler Strømsgodset og Drammen. Jørgen kommer til byen vår med en ny kraft - og en stolthet og ydmykhet over å få muligheten til å trene Strømsgodset. Det er gode mennesker som går ut døra, men det er jaggu et godt menneske som kommer inn også. Jørgen Isnes har alle de rette egenskapene til å skape vekst og utvikling i Strømsgodset. Det er en dedikert og engasjert fotballfagmann, en trygg og karismatisk leder, som er godt forankret i gode verdier. Han har samtidig rikelig med trøkk og lidenskap som vil passe inn på Marienlyst stadion. Jørgen jobber nå tett med Jostein Flo for å få på plass sitt støtteapparat og trenerteam. Så skal naturligvis Jørgen få tid til å sette sitt preg på klubben og laget, og bygge dette stein for stein.

Nedover i rekkene gror det godt og målrettet arbeid over tid begynner nå å bære frukter. Vi har et meget spennende og fremgangsrikt akademi, med flere gode årganger. Før sesongen var vi usikre om Team SIF ville unngå bunnstrid i 3. divisjon. Det var ikke G19-trener Tomas S. Halvorsen. Han har jobbet så godt med juniorgutta at sesongen endte med opprykk til 2. divisjon – rett og slett svært imponerende. Det betyr at vi får en topp utviklingsarena for ungguttene neste sesong. Det skal også nevnes at G16 spilte seg helt frem til NM-finalen, hvor det ble tap mot Rosenborg, mens G19 avanserte til semifinalen i norgesmesterskapet. Vi tar også med oss at SIF de siste årene har vært fjerde best i Norge til å gi spilletid i Eliteserien til spillere som er utviklet i egen klubb. Veien opp til A-laget er blitt kortere – strategien begynner å virke. Det er vi veldig glade for.

Neste år styrkes utviklingsarbeidet i klubben ytterligere med ansettelse av ny trenerutvikler. I tillegg vil toppspillerutvikler ha større tilstedeværelse nedover på utviklingslagene enn hva som har vært tilfelle de siste årene. Den enkelte vil få mer individuell oppfølging og vi tror dette vil øke forutsetningene for utviklingen av spillere fra akademiet og opp til A-laget.

Damelaget vårt ble seriemester for andre året på rad, men endring i seriesystemet gjør at de ikke rykker opp til 2. divisjon. Vi er stolte av jentene våre og gleder oss over fremgangen de viser på banen. De er også flotte ambassadører for klubben utenfor banen. I tillegg til elitesatsing på A-laget ønsker Strømsgodset å legge til rette for og gi et godt tilbud til unge jenter som vokser opp i vår region. Derfor har vi nå også startet gratis akademi i Talentgården for de jentene som ønsker å satse litt ekstra og vi har inngått samarbeid med kretsen om satelittmodell for jenter i Nedre Buskerud. Det er betydningsfullt for oss å få på plass gode strukturer for spillerutvikling også på jentesiden og vi må gjøre dette i samarbeid med både krets og breddeklubbene i distriktet.

Gjennom året har dere lest om de økonomiske utfordringene i Strømsgodset. Vi har måttet gjøre en del tøffe og helt nødvendige prioriteringer. Vi jobber stadig med å redusere risikoen og ikke bli for avhengig av for store spillersalg. Vi har tatt ned kostnadene med cirka 10 millioner kroner og betalt ned gjeld på nesten 6 millioner kroner siden 2020. Det gjør oss bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer. Det blir fortsatt tøft fremover, men vi er i ferd med å komme over kneika og vi skal fortsette arbeidet med å bygge en mer robust klubb.

Heldigvis har vi et fantastisk næringsliv i drammensregionen og mange lojale samarbeidspartnere. I 2022 når vi 41 av 42 millioner kroner som var budsjettet på bedriftsmarkedet. Det jobbes meget godt i markedsavdelingen, anført av Rune Marthinsen og Selim Emeci. Derfor tror vi det er mulig å opprettholde dette nivå også i 2023, til tross for strømkrise, prisvekst, krig i Europa, og et svært urolig marked. Vi er utrolig takknemlige for at så mange samarbeidspartnerne er med oss videre og bidrar til den sportslige satsingen. Tusen takk for at dere tror på oss. Et stort takk også til Blå Magi som er en viktig støttespiller for klubben.

I Strømsgodset har vi en herlig gjeng med frivillige i Kompani Godset som alltid stiller opp for klubben. Uten denne innsatsen ville ikke vi vært i stand til å arrangere kamper i Eliteserien. Vi kan ikke få fullrost våre blå venner nok. Selv om SIF er blitt en relativt stor bedrift og fotballen stadig kommersialiseres, så er vi fremdeles avhengig av frivillighet og dugnad. Vi takker ydmykt for alt dere bidrar med.

Det er noen måneder til første seriekamp mot Lillestrøm på Åråsen. Men GodsetUnionen har allerede fylt opp tre busser og de er godt i gang med den fjerde. Det er noe på gang. Og det er deilig å se at fansen fylles med forventning foran en ny sesong. GodsetUnionen gjør en særdeles viktig jobb og jeg ønsker å hylle engasjementet deres. Hvis alle klarer å kanalisere den positive energien til sesongen starter, så kommer det bli et helsikes trøkk på Marienlyst.

Jeg avslutter der jeg startet – med å takke alle de som bryr seg om Strømsgodset. Dere skal vite at dere er vår motivasjon, vår inspirasjon og vår drivkraft.

Ønsker med dette alle blå venner en riktig GOD JUL og et godt nytt år.

(Dette innlegget var først publisert på Strømsgodsets hjemmesider Godset.no.)


Av Magne Jordan Nilsen
Daglig leder

Powered by Labrador CMS