Godset støtter videodømming

Stiller seg positive til VAR-bruk i eliteserien fra 2023 til tross for massiv motstand fra supportermiljøet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter at det ble offentlig kjent at det kun var Lillestrøm som var imot innføring av VAR-dømming i eliteserien, har Strømsgodset nå offentliggjort bakgrunnen for sitt standpunkt.

Ifølge klubben er det positive - gitt visse forutsetninger. Avgjørelsen ble behandling i klubbens styre, som fattet vedtaket mandag.

- Vedtaket forutsetter at klubbene får eierskap til utformingen av den operative VAR-bruken. Klubbene MÅ involveres i dette arbeidet og Strømsgodset tar gjerne plass i et utvalg som skal jobbe med dette. Det er avgjørende at det etableres et system som ivaretar flyten i spillet så godt som mulig. Sommerens EM-sluttspill viste at det er fullt mulig å få til funksjonell bruk av videodømming, uttaler klubben.

Strømsgodset uttaler videre at de er klare over den sterke motstanden mot VAR blant annet i supportermiljøene og i Godsetunionen, og at de har forståelse for dette. Ifølge Strømsgodset har det også vært tøffe diskusjoner også internt i klubben før avgjørelsen ble tatt.

- Det er utvilsomt en kompleks sak med mange og sterke meninger. Og her sitter ingen med fasiten før avgjørelsen skal tas. Nå er det opp til klubbene å påvirke bruken av VAR slik at vi får et mest funksjonell videodømming i Eliteserien. 31 av 32 medlemsklubber i Norsk Toppfotball er positive til å innføre VAR. Teknologien vil før eller siden vil finne veien til norsk fotball og da er det bedre at klubbene selv er proaktive i måten det skal benyttes, heter det i uttalelsen.

Powered by Labrador CMS