Ordfører Monica Myrvold Berg, Terje Sundfjord i Brakar, Øyvind Lund i Bastø-Fosen og frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.
Ordfører Monica Myrvold Berg, Terje Sundfjord i Brakar, Øyvind Lund i Bastø-Fosen og frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Svelvikferja hedret med frimerke

Norges korteste fergestrekning blir nå å finne på Postens frimerker. Tirsdag var det offisiell markering.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det ble stor stas da Posten Norge onsdag lanserte nytt frimkere med Svelvikferja som motiv. Det hele ble behørig markert med Brakar, Posten og ordfører Monica Myrvold Berg tilstede på ferja.

- Frimerke-motiver fra Drammen kommune tilhører sjeldenhetene. Såvidt meg bekjent har det ikke vært slike motiver siden byjubileet. At Svelvik-ferja får denne hederen, er svært fortjent. Den trafikkerer landets korteste ferjestrekning, og derfor går den også hyppig over en av de strieste strømmene i Norge. I over 90 år har ferja trafikkert passasjerer og etter hvert biler, så det er bare å ta av seg hatten for en trofast sliter som nå også er et fremtidsrettet, klima- og miljøvennlig transportmiddel, uttaler ordføreren.

Den tradisjonelle Svelvikferja har de siste årene blitt erstattet av en hybridløsning som går mellom Verket i Hurum og kaia i Svelvik. Det er den nye ferja som er avbildet på frimerket:

Powered by Labrador CMS