Ary Morais og bandet hans stiller med rytmer, varme og bossanova i Drammen teater lørdag kveld.

Det skjer på Drammens teater

Publisert Sist oppdatert

«Musikk-aften med tropisk varme og glede»

Det var omtalen da Ary Morais og bandet hans la ut på Norgesturné i 2022. Musikkstilen til Morais er en salig blanding av jazz, bossanova, fado og noe som heter «morna». Artisten er opprinnelig fra Kapp Verde, og fortalte til Utrop i fjor at han havnet i Norge i 1995 på grunn av kjærligheten. Han forklarte også om musikkstilen:

- Kapp Verde var i flere hundre år en portugisisk koloni. Morna er den afrikanske befolkningens variasjon av den portugisiske sangstilen fado. Fado er saktegående og melankolsk, mens morna ligner mer på brasiliansk bossanova, forteller han.

Morais har gitt ut fem album med bandet sitt, som består av fire norske musikere. Det siste albumet som kom i fjor sommer er mindre afrikansk – Morais forteller at det er mer blandet med karibiske og kreolske rytmer, og jazz. På albumet har han også utgitt en kjærlighetsvise på norsk, med tittelen «Trist som fan» – inspirert av Ari Behns bok.

Konserten holdes lørdag kveld i Fjerde Losjerad - teaterets glass-foajé.

Drite litt mer i helsa?

Den landskjente legen Kaveh Rashidi brenner for at vi skal ha et godt liv og god helse – og det betyr ikke alltid å være så sunn. Han forteller hvordan på Drammen Teater 6. februar.

Senk skuldrene med den landskjente legen Kaveh Rashidi. Han er vel nærmest blitt det man før kalte en rikssynser. Rashidi har meninger om mangt, og mot til å gi grei beskjed. Sånt liker media, som ikke nøler med å stikke mikrofonen frem når Rashidi har et nytt tema han er opprørt over.

Det han alltid brenner for, imidlertid, er kosthold og helse. Det har han også god peiling på – og helt egne meninger om. De reiser han nå rundt for å dele med det norske folk langs vårt langstrakte land. 6. februar kommer han til Drammen, og Drammen Teater har satt foredraget hans på Hovedscenen – så her regner de nok med at det blir trøkk.

Det vi får høre denne kvelden er ikke det vi alle har hørt fra før, at vi må spise mindre og sunnere og og trimme mere, og for all del ikke drikke mer enn ett glass rødvin i uken.

Rashidi sin målgruppe er nemlig også de som gjør alt riktig fra før av. For han sier at du kan bli syk av å gjøre det rette til enhver tid. Så hans råd er at vi må drite litt i rådene, og senke skuldrene. Det er også tittelen på hans fjerde bok, som er ute i disse dager. Her får vi antageligvis god greie på hva vi bør gjøre istedenfor å være så sunne – og samtidig være friske.

Moa Lignell – en uoppdaget superstjerne?

Svenske Moa Lignell er en up and coming stjerne, som vi enn så lenge kan høre på intimkonsert. (Foto: Drammen Teater

Svenske Moa Lignell er en artist som er høyt elsket av de som har oppdaget henne. Sangen «When I held Ya» kommer øverst på søk på henne, og den er sett «bare» 600.000 ganger. Men fansen tar av i kommentarene. «Hvorfor har ikke millioner hørt denne sangen?» «Verden er urettferdig – det er rystende at hun ikke er verdenskjent». «Elsker henne – beste originalsang ever».

Hun kommer til Drammen Teater 17. februar, og skal ha en intimkonsert på Fjerde Losjerad, som er teaterets glass-foajé.

Powered by Labrador CMS