Fylkesordfører Tore Opdal Hansen var torsdag i møte med statsråden i kommunaldepartementet knyttet til pengeskvisen i fylkeskommunen.

Tore på tiggerferd: - Fikk ingen løfter

Tore Opdal Hansen har besøkt nok et departement for å avhjelpe krise-økonomien i Buskerud. Foreløpig er det ingen signaler om at fylkeskommunen blir bønnhørt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO: –Vi fikk ingen løfter om mer penger til Buskerud, men jeg opplever at departementet lyttet godt og har forståelse for at situasjonen vi har havnet i etter etableringen av nye Buskerud fylkeskommune fra nyttår er krevende, sier fylkesordføreren.

Han entret regjeringskorridorene etter en tur på motorsykkel til hovedstaden for å forklare statsråden i kommunal- og distriktsdepartementet den prekære pengekrisen. Det var statssekretær Ole Gustav Narud (Sp) som representerte kommunal- og distriktsdepartementet i møtet.

– Statssekretæren lyttet, var interessert og stilte spørsmål, og vi er enige om å holde kontakten rundt situasjonen. Vi la vekt på å forklare situasjonen vi er kommet i etter oppløsningen av Viken. I nye Buskerud har vi ikke lenger råd til å gi innbyggerne det samme tilbudet om de fikk da vi var en del av Viken. Skal vi klare det må staten sende mer penger til Buskerud i statsbudsjettet enn vi nå får, sier uttaler Opdal Hansen i en pressemelding.

Tiden fremover skal fylkeskommunen bruke på å dokumentere hvorfor Buskerud kommer skjevt ut i inntektsfordelingsmodellen til staten.

- Når vi har sett nærmere på dette vil vi be om et nytt møte med departementet, uttaler Opdal Hansen.

Tidligere i våres besøkte Opdal Hansen og en delegasjon fra Drammen samferdselsdepartmentet med et håp om å omprioritere midler til busskuttene i fylket. Da måtte de vente hjem med uforrettet sak. Så gjenstår det å se hva som skjer denne gangen.

SVINGDØR: Tore Opdal Hansen på vei ut igjen i Akersgata etter møtet. Her gis det ikke ved dørene.
Powered by Labrador CMS