PROBLEMBAKKE: Her fra onsdag, da en leddbuss satte seg fast i snøkaoset og sperret veien i seks timer. De to påfølgende dagene har det skjedd også uten snøkaos.

Buss satte seg fast - sperret veien til Fjell for tredje dag på rad

For tredje dag på rad kjørte en buss på linje 3 seg fast i Møllebekkveien onsdag morgen - og sperret trafikken til og fra Fjell i morgenrushet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ifølge Brakar ble alle busser på byens mest trafikkerte busslinje igjen innstilt - denne gangen mellom Strømsø Torg og Fjell i omlag to timer.

Ved 08.45-tiden skal trafikken igjen gå som normalt på stedet etter at bussen er fjernet, opplyser Brakar.

Etter hva DRM24 erfarer er det nå strødd i Møllebekkveien. Det kjører imidlertid leddbusser både med og uten kjetting på strekningen fortsatt.

Både onsdag ettermiddag og torsdag ettermiddag skjedde nøyaktig det samme.

Brakar: - Problemkryss

Ifølge Brakar var det også denne gangen en leddbuss som kjørte seg fast i toppen av bakken. Den skal imidlertid ha hatt kjetting, og føreforholdene får skylda for stansen

- Vi trenger svart vei, på stedet, og det ble vi faktisk lovet da vi prøvekjørt leddbusser på strekningen i 2012 før det ble bestilt. Det som skjer er at når det er glatt får leddbussene problemer med å sette i gang om de må stanse for annen trafikk i krysset Styrmoes vei, sier driftssjef Terje Njaastad i Brakar.

Ifølge Njaastad er det nettopp derfor det er satt opp en lysregulering med rødblink i krysset som skal stanse annen trafikk når bussen kommer.

- Dette er det dessverre en del som ikke respekterer, sier Njaastad.

- Når bussen får stopp der og underlaget er glatt er det såpass bratt at bakdelen sakser ut til siden og sjåføren havner i en situasjon han ikke kommer seg ut av på egen hånd, sier Njaastad.

Nye leddbusser får trolig firehjulstrekk

Han har imidlertid et håp om bedre fremkommelighet i fremtiden:

- Vi hører rykter om at de nye leddbussene vi får skal ha firehjulstrekk, og ikke bare på den bakre akselen på bussen, sier Njaastad.

Nettopp dette er det en del som har påpekt er en håpløs kombinasjon vinterstid - altså leddbuss med kun drift på de bakre hjulene.

- Det er ikke noe tvil om at det krever mer av veiens beskaffenhet. På de sårbare punktene prøver vi å sette inn shuttlebusser når vi vet det blir dårlig vær. Nå har nok snøen ligget lenger på veiene enn den pleier etter snøværet onsdag, sier Njaastad.

Powered by Labrador CMS