Uautorisert filminnspilling lammet rushtrafikken i Konnerudgata

Politiet måtte til slutt ta affære da en filminnspilling sørget for stillestående kø fra Nybyen til Konnerud sentrum tirsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Filmcrewet hadde tatt seg til rette med en lift i veibanen, som stod på tvers og sperret veien ved brua ved Hallermoen skole. 

Imens pågikk det manuell dirigering av trafikken med folk i gule refleksvester forbi stedet - men etter hvert som ettermiddagstrafikken tok seg opp førte dette til fullstendig kork i begge retninger.

Til slutt måtte også politiet rykke ut for å pålegge filmfolkene å fjerne liften fra veibanen, da det ifølge politiet ikke foreligger noen kjent godkjenning for å sperre trafikken på stedet i rushtrafikken. Nærmere klokken 17.00 ble liften fjernet, mens filmingen fortsatte.

- Vi har fått mange telefoner om dette. Timingen er jo mildt sagt elending, sier operasjonsleder Erik Gunnerød ved politiet i Sør-Øst til DRM24.

Løp da pressen ankom

Filmcrewet på stedet var lite snakkesalige overfor media. DRM24 fikk først beskjed om at vi ikke fikk lov til til å bevege oss inn på settet. Deretter nektet crewet å uttale seg.

DRM24 ble henvist til en person som hadde ansvar på stedet, men da vi forsøkte å ta kontakt med vedkommende løp han fra stedet og nektet å besvare spørsmål. 

Det eneste DRM24 fikk erfare på stedet var at det skulle pågå innspilling av en spillefilm, som involverte barn.

Vegvesenet: - Ikke tillatelse

Konstituert rektor ved Hallermoen skole, Monica Myrvold Berg, vet litt mer.

Filmselskapet har nemlig fått tillatelse til å plassere biler og låne strøm fra skolens anlegg. Men selve filmingen foregår ikke på skolens område, eller involverer elever på skolen.

Hun opplyser videre at Statens Vegvesen skal ha gitt tillatelse til bruk av brua, og delvis veien. Statens Vegvesen opplyser til DRM24 at selskapet har fått tillatelse til midlertidig sperring av gaten midt på dagen, men ikke i rushtrafikken. 

- Absolutt ikke. De har rett og slett tatt seg til rette. Tillatelse for manuell dirigering gjaldt fra 09-14 og 19-06, opplyser saksbehandler Tore Johansen til DRM24.

Han forteller videre at det ikke er kjent hvilke konsekvenser overtrampet vil få foreløpig.

DRM24.no kommer tilbake med mer

UTRYKNING: Her er politiet på vei forbi køen for å ordne opp.
UTRYKNING: Her er politiet på vei forbi køen for å ordne opp.
MÅTTE SLUTTE: Her flyttes liften som stod under brua etter pålegg fra politiet.
MÅTTE SLUTTE: Her flyttes liften som stod under brua etter pålegg fra politiet.
Powered by Labrador CMS