Urbanisert elg på bytur la på svøm i Drammenselva

Skapte furore på Gulskogen lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

GULSKOGEN: Elgen skal først ha blitt observert i området Gulskogen skole, hvorpå både politiet og viltnemda ryklet ut i et forsøk på få elgen tilbake i sitt naturlige habitat.

Uten å ha sett noe mer til elgen ved skolen, kom det plutselig melding om at den befant seg på jernbanesporet på Gulskogen. Det førte til at togledelsen ble informert og måtte ta sine sikkerhetsforanstaltninger.

Men elgen var rask til beins og forsvant nok en gang før viltnemda ankom stedet.

Kort tid senere kom det ny melding: Denne gangen hadde skogens konge åpenbart latt seg friste av et bad i ettermiddagssola, og hadde lagt på svøm - oppstrøms - før den etter hvert hadde gått i land på høyde med RSA Bil ved Syretårnet.

Men elgen fant seg ikke til rette på industriområdet heller, og la ut på en ny svømmetur.

Denne gangen skal den ha forsøkt å ta seg i land på Sølfastøya - men her var det storstilt fest og mange mennesker utendørs som ikke fristet å stifte nærmere bekjentskap med, forteller Viltnemda til DRM24.

Elgen returnerte derfor nok en gang til det våte element, hvorpå den skal ha tatt seg i land i et skogholt noe sør for Sølfastøya.

Her holdt Viltnemda den under oppsyn - mens den forhåpentligvis kom seg helskinnet over jernbaneskinnene noe ovenfor og tilbake til skogen.

Hvordan historien endte vites ikke, men Viltnemda var mer opptatt av å redde elgen enn å få den skutt som følge av sine urbane krumspring.

- La elgen være i fred

Viltnemda opplyser videre at det skal ha vært en del personer som fulgte etter elgen når de fikk øye på den i elva, hvilket førte til at elgen ble ytterligere stresset.

- Det er flott om folk tar hensyn og lar den være for å ikke gjøre situasjonen enda vanskeligere, oppfordrer Viltnemda.

Powered by Labrador CMS