Bom fast for byens mest trafikkerte busslinje

Snøværet skapte - igjen - utfordringer for byens leddbusser på linje 3 - spesielt de uten kjetting.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Flere tunge kjøretøy har satt seg fast og skapte trafikale utfordringer flere steder i drammensdistriktet fredag.

Blant annet måtte politiet dirigere trafikken manuelt ved Lyngåskrysset i Lier hvor en trailer hadde kjørt seg fast. Etter å ha fått på kjetting kom den seg etter hvert videre.

Men også busspassasjere på byens mest trafikkerte busslinje, Linje 3 mellom Fjell og Kastanjesletta, fikk smake på føreforholdene - eller rettere sagt forsinkelsene som følge av disse, fredag.

Ved 14.00-tiden satte en leddbuss seg fast ved Steinspranget like overfor Sørensvingen på Åssiden. Den kom rett og slett ikke igang igjen - med en buss smekkfull av skoleungdommer.

Det skal sies at det var rimelig godt brøytet på stedet og ikke mye snø i veibanen, men uten kjetting var bussen sjanseløs.

SPANT OG SPANT: Bussen var uten kjetting.

Ettersom bussen ble stående på stedet hvil en god stund, hopet køene seg opp - og bakenforliggende busser som trafikkerte samme linje måtte vente på holdeplassene ved Åssiden VGS. Dermed forårsaket bussen ved Steinspranget store ringvirkninger for ruteplan og passasjerer på Linje 3 i ettermiddagsrushet fredag.

En del av passasjerene ombord valgte til slutt å ta beina fatt.
MÅTTE VENTE: De andre Linje 3-bussene - og passasjerene.

Da DRM24 forlot stedet stod bussen fortsatt bom fast ved holdeplassen.

- Redningsbil er tilkalt. Inntil bussen kommer løs får vi dessverre ikke kjørt lenger enn til Sørensvingen på strekningen akkurat nå. Vi beklager så mye ulempene dette medfører, opplyste Brakar etter hvert i en trafikkmelding.

Powered by Labrador CMS