Varsler militærøvelse i Drammen

I perioden 5. - 12. juni 2023 skal Heimevernet trene i vårt nærområde. Det vil bli synlig militær aktivitet i deler av Drammen og Lier, og det kan hende du hører smell fra løsammunisjon

Publisert

DRAMMENSOMRÅDET: I den nevnte perioden blir det mye synlig militær aktivitet i disse områdene, opplyser kommunen.

– Vi vil i begrensede perioder også etablere veikontrollposter. Vi ber befolkningen ta hensyn til dette og redusere hastigheten ved kontrollpostene, skriver Heimevernet i en pressemelding.

Det vil også forekomme militære kjøretøyskolonner på veiene under øvelsen.

Viktig å trene realistisk

– Heimevernet må trene mest mulig realistisk. Vi forstår at noen kan synes det er ubehagelig å se soldater i det daglige bybildet. Men skal vi beskytte mennesker og verdier ved en eventuell krise, må vi trene der mennesker og verdier er til daglig, står det i pressemeldingen.

Kan høre smell

Treningen vil innebære militær biltrafikk og soldater til fots i området. Det vil bli brukt løsammunisjon, og det kan derfor bli noen smell.

- Vi ber mennesker som oppholder seg i de nevnte områdene under øvelsens om å ta kontakt med soldatene, og ta en prat med dem. Det å kunne forholde seg til normalbildet i området er en del av øvingen for soldatene, skriver Heimevernet.

Powered by Labrador CMS