HER STENGES BYBRUA: I avmerket område.
HER STENGES BYBRUA: I avmerket område.

Varsler ny stenging av gangbrua

- Beregn ekstra tid i november.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Pleier du å bruke den midlertidige gangbrua over Drammenselva? De neste ukene bør du beregne litt ekstra tid hvis du skal rekke noe på den andre siden.

Årsaken er at BaneNOR må opprette en sikkerhetssone i forbindelse med ramming av peler til den nye jernbanekaia. Rammingen av peler for den nye bybrua har allerede pågått en god stund.


For å sørge for at alle kommer seg sikkert over fra den ene siden til den andre, må Bane NOR stenge brua på Strømsøsiden i perioder på rundt fem minutter av gangen i løpet av november.

– Når vi skal heise på plass pelene, må vi stenge av en sikkerhetssone rundt der dette skjer. Vi må også stenge av når rammingen foregår som tettest på brua, forteller fungerende prosjektleder i Bane NOR Tor Espeland.

- Dette vil så godt det la seg gjøre foregå utenfor de mest hektiske tidspunktene på morgen og ettermiddag, og det vil være vakter til stede på brua når vi stenger av, uttaler Espeland.

Ekstra barriere

I tillegg til å stenge brua i enkelte kortere perioder, plasseres gangcontainere på brua forbi området pelingen skal pågå. Disse heises etter planen på plass torsdag kveld.

- Vi må også stenge av brua når vi heiser containerne på plass. Gangcontainerne bidrar til å skjerme for støy fra rammingen, og vil fungere som en ekstra sikkerhetsbarriere mot arbeidet, forteller Espeland.

– Det kan sikkert oppleves som ubehagelig å passere disse arbeidsområdene så nært inntil aktivitetene som pågår, men vi forsikrer alle om at det er helt trygt å passere over bruen når den ikke er stengt.

Arbeidet som fører til at brua må stenges, skal etter planen være ferdig innen utgangen av november.

Beklager ulempene

Den midlertidige gangbrua er flittig brukt hver dag. Derfor jobber Bane NOR sammen med entreprenør for å begrense tidsrommet den er stengt.

– Vi kommer dessverre ikke utenom at det blir stengt noen minutter av gangen. Vi beklager ulempene, men dette er nødvendig for å gjennomføre moderniseringen av Drammen stasjon, sier Espeland.

Powered by Labrador CMS