Verdenspremiere på ID. AERO: Den første helelektriske sedanen i ID.-familien

Volkswagen viser nå frem konseptutgaven av den helelektriske sedan-modellen ID. AERO. Produksjonsutgaven av bilen kan dukke opp på norske veier allerede neste år.

Publisert Sist oppdatert

BIL OG MOTOR: Produksjonen av biler for det norske markedet skal etter planen starte neste år, melder Volkswagen i en pressemelding. Produsenten lover en bil med både sjenerøs plass og solid rekkevidde.

Den norske importøren, Harald A. Møller, har stor tro på at ID. AERO vil sparke godt fra seg i det norske markedet.

- Med konseptutgaven av ID. AERO får vi en god smakebit av det neste medlemmet av ID.-familien. Dette er en bil med et emosjonelt design som i høyeste grad også ivaretar aerodynamikken. Rekkevidden blir på godt over 600 kilometer. Samtidig byr ID. AERO på eksepsjonell plass og eksklusivt interiør, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen Norge i Harald A. Møller AS.

Lang rekkevidde

Konseptbilen er nesten fem meter lang. Det skrånende taket med coupé-preg bidrar til å oppnå en imponerende luftmotstandskoeffisient på 0,23.

ID. AERO bygges på Volkswagens MEB-plattform, og dermed som en ren elbil fra bunnen av. Den helelektriske sedanen får et kort overheng, lang akselavstand og et romslig interiør.

Bilen har et kraftig litium-ion-batteri med et netto energiinnhold på 77 kWh. Bilens design med den aerodynamiske utformingen og den tilbaketrukne hekken reduserer luftmotstanden. Det gir bilen en imponerende rekkevidde på inntil 620 kilometer (WLTP).

Elegant design

Bilen vises frem med 22-tommers tofargede felger med turbindesign som er integrert i hjulbuene. På konseptbilen er de klassiske dørhåndtakene erstattet av opplyste berøringsflater.

Den markante bakparten på bilen har også en slående lysstripe og LED-baklykter som gir et eksklusivt preg.

ID. AERO blir Volkswagens åttende helelektriske ID.-modell i Norge, siden ID.3 ble lansert i 2019, og deretter etterfulgt av ID.4, ID.4 GTX, ID.5, ID.5 GTX, ID.BUZZ, ID.BUZZ Cargo.

Powered by Labrador CMS