NEI TIL DETTE: Får MDG Drammen viljen sin er det siste gang drammenserne får dette synet ved inngangen til det nye året, her fra overgangen til 2023 på Bragernes Strand.

Vil forby privat fyrverkeri

Miljøpartiet i Drammen foreslår forbud mot privat fyrverkeri året rundt - og vil også finne andre måter å markere nyttårsaften på enn kommunalt fyrverkeri.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Vi vil i steden få på plass alternativer som laser- eller droneshow ved større arrangementer, sier MDG-gruppeleder Cathrin Janøy ved MDG Drammen til DRM24.

Forslaget kommer fra utkastet til partiprogram i lokallaget. Ifølge Janøy er argumentene mange.

- Vi tror dette er framtiden, og at fyrverkeri tilhører fortiden. Både bønder, hundeeiere, dyrevernere og krigsofre vil forby fyrverkeri. Fyrverkeri skader ville dyr som blir så redde at de løper, faller ut av reir, flyr høyere enn de tåler osv. Det skremmer husdyr så mye at mange må bedøves særlig på nyttårsaften. Bringer tilbake vonde minner og og skremmer flyktninger og soldater. Det skader mennesker hvert år, det forsøpler og er dyrt, uttaler Janøy til DRM24.

Hun viser til en nasjonal undersøkelse utført av NITO.

- Der støtter nesten 2/3 deler av de spurte at privat fyrverkeri bør forbys, og cirka like mange mener i denne undersøkelsen at et kommunalt droneshow/lasershow er et bedre alternativ enn fyrverkeri.

- Det kommer flere og flere alternativer opp som kan lyse opp nattehimmelen på nyttårsaften, og dette kan vi utrede nærmere, uttaler Janøy. Vi ønsker som i MDG i Oslo å se på muligheten for å gi folk gode kommunale laser- og droneshow, sier Janøy (bildet).

Powered by Labrador CMS