Vipps tilbake i butikk - men foreløpig kun på Rema 1000

Som følge av begrensninger fra Apple er det inntil videre kun butikker med egne app- og kundeløsninger som kan ta i bruk Vipps som betalingsløsning etter at tjenesten forsvant i februar.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tjenesten Vipps i terminal ble avsluttet i februar i år. Det skal være veldig, veldig enkelt å vippse, men bruken av “tast 5 for Vipps” i terminal viste seg å være knotete, uttaler selskapet i en pressemelding.

Betalingsmåten krevde flere handlinger av kunden og forlenget dermed handleturen. Men nå er altså Vipps tilbake hos Rema 1000, som inntil videre også krever bruk av Æ-appen.

Selv om Vipps nå igjen kan brukes som betalingsmetode i Rema 1000, forventer ikke kommersiell leder Vegar Heir at flertallet av kundene vil endre betalingsmåte over natten.

– Gamle og kjære handlevaner er vonde å vende av en grunn, og det er heller ikke målet vårt. Samtidig tror jeg at det er særlig to kundegrupper som Vipps vil være ekstra aktuell for. Den ene er åpenbart de som har glemt lommeboken eller kortmappen sin. Den andre er unge kunder. Mange av dem er Vipps-storbrukere, og de har heller ikke etablert betalingsvaner i butikk i samme grad som eldre kunder har, sier Heir.

Powered by Labrador CMS