FAST TRACK: Denne metoden skal gå hurtigere forbi kassa - ihvertfall helt til alle gjør det og havner i samme scanne-køen.
FAST TRACK: Denne metoden skal gå hurtigere forbi kassa - ihvertfall helt til alle gjør det og havner i samme scanne-køen.

Rema 1000 på Konnerud først ute med nytt konsept

Nå foregår handlingen med mobil-app.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Konseptet heter «skann og betal» og prøves nå ut i ti butikker, hvorav Rema på Konnerud er en av dem. Målet med den nye betalingsløsningen er å gjøre handleturen raskere og enklere, skriver Nettavisen som først omtalte saken.

Løsningen foregår via Æ-appen hvor man scanner varene, og når man er ferdig får man en QR-kode på mobilen som scannes for å åpne porten ut.

– Du bruker appen for å se prisen mens den handler, og så slipper du å stå i kø, sier leder for digitale kundeopplevelser i Rema 1000, Øistein Burøy Olsen til Nettavisen.

Løsningen kommer i tillegg til selvbetjente, og betjente kasser - og skal ikke erstattene noen av delene, ifølge Rema. Det hele er allerede prøvd ut i Danmark med gode tilbakemeldinger.

For å unngå at noen utnytter ordningen vil butikkene gjennomføre stikkprøvekontroller på samme måte som ved de selvbetjente kassene.

– Vi gir kunden et spørsmål på slutten av handleturen «Har du husket alt». Dette gjør vi for å hjelpe kunden om du har glemt å handle noe, men også om du har skannet alle varene dine. I tillegg tar appen stikkprøvekontroll, på samme måte som i selvbetjent kasse, sier Burøy Olsen.

Hos konkurrenten på Konnerud, Kiwi, har man i den nyåpnede butikken fortsatt valgt å beholde de gode, gamle kassene som løsningen, uten selvbetjente løsninger.

Powered by Labrador CMS