15 personer druknet i juli

14 menn og én kvinne druknet i juli. Så langt i år har 48 personer omkommet i drukningsulykker, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Fellesferiemåneden juli er som regel den måneden med flest drukningsulykker. Ferie kombinert med sommervær gjør at flere enn ellers i året oppholder seg på, i og ved vann og sjø, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Siden Redningsselskapet overtok drukningsstatistikken i 2017 har mellom 11 og 18 personer druknet i juli. I juli i fjor omkom 12 personer.

Sju ulykker fra fritidsbåt

Sju av de 15 som omkom i juli druknet fra fritidsbåt. Tre av ulykkene skjedde i siste halvdel av måneden. I Troms og Finnmark omkom en mann i 50-årene omkom etter at fritidsbåten han og sønnen satt i kantret ved Skarvbergvika i Båtsfjord. Sønnen overlevde. I Trøndelag skjedde sannsynligvis to ulykker fra fritidsbåt. En mann i 50-årene funnet omkommet i et vann i Namsos, mens en mann i 30-årene ble funnet livløs i et vann i Nærøysund.

I første halvdel av juli druknet en eldre mann og kvinne fra seilbåt utenfor Hvaler, en eldre tysk mann omkom etter en kantring ved Smøla og en norsk mann i 70-årene druknet i svensk farvann.

Fall fra land og bading

Tre personer druknet etter fall fra land i juli. I Nordland døde en mann etter å ha falt i Sjøfossen i Brønnøy under en fisketur, mens en mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen ved Rosendal i Kvinnherrad i Vestland. I starten av juli ble en norsk mann i 30-årene funnet livløs i sjøen på svensk side av Gamle Svinesundsbro.

Det har også vært tre drukningsulykker under bading foregående måned. I helga ble det søkt etter en mann som er antatt omkommet etter en svømmetur i Gaula i Melhus i Trøndelag. I første halvdel av juli var det også en badeulykke i Oslo og i Åmli i Agder.

I tillegg har det vært en drukningsulykke med kjøretøy i vann, der en 60 år gammel mann druknet etter at mopedbilen han satt i kjørte utfor kaia i Tromsø. En dykkerulykke er også registrert i juli, etter at en mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet omkommet i sjøen i Andøy kommune i Nordland.

44 av de 48 personene som druknet mellom januar og juli omkom i drukningsulykker i Norge, mens fire norske statsborgere har druknet utenlands.

Powered by Labrador CMS