Å Energi tilbyr fastprisavtaler til næringslivet - slik blir prisene

Å Energi tilbyr nå fastprisavtaler til næringslivet gjennom datterselskapet Entelios.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: - Vi er positive til at regjeringen har gjort det enklere å tilby fastprisavtaler. Med vår virksomhet i hele verdikjeden for fornybar energi ønsker vi å bidra til at kundene får muligheten til å velge de avtalene som er best egnet for deres situasjon. De nye fastprisavtalene er en del av dette, sier Anders Gaudestad, konserndirektør Fornybar forvaltning i Å Energi.

Prisen for en treårsavtale basert på kraft produsert av Å Energi som leveres i prisområde NO2 (Sør-Norge), er satt til 165 øre/kWh. Prisen for fem år er 118,5 øre/kWh, og for syv år 99 øre/kWh.

Dette er inklusive det regulerte påslaget på 2,5 øre, og i tillegg kommer et fastledd på 99 kroner per målepunkt per måned i tråd med retningslinjene fra regjeringen.

- I løpet av året har vi hatt historisk høye strømpriser, og vi ser at både prisnivået og de plutselige svingningene i markedet har vært utfordrende for mange, sier Gaudestad.

Avtalene tilbys gjennom datterselskapet Entelios, som allerede har en betydelig andel ulike fastprisavtaler for sine kunder.

Det nye fastprisregimet som regjeringen har lansert, innebærer at produsentene betaler grunnrenteskatt på kontraktspris, og ikke spotpris. Dette er ment for å gi forutsigbarhet for både næringskundene og for kraftprodusentene, og har tidligere kun vært tilbudt store industrikunder.

Powered by Labrador CMS