Advarer om militære kolonner på E18 i Drammen

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Telemark bataljon har deltatt i øvelse i Tyskland, og personell og materiell transporteres nå tilbake til hjemmebasen på Rena i Innlandet. Kjøretøy og materiell vil bli transportert fra Drammen til Østerdalen på tog og på vei, opplyser Statens Vegvesen.

Torsdag og fredag denne uken kjøres flere kolonner fra Drammen (E18) gjennom Oslo (E18/E6) mot Østerdalen (riksvei 3 fra Kolomoen). Forventet passering gjennom Oslo (med forbehold om endringer):

  • Torsdag 25. april: I forbindelse med rushtid.
  • Fredag 26. april: midt på dagen.

Telemark bataljon har i Tyskland blant annet trent på strid i bymiljø og bebygd område, noe som er viktig for Forsvarets beredskap og norsk sikkerhet. Les mer i lenken under.

Kjøreråd for trafikanter

  • Militærkolonner kjører saktere enn ordinær trafikk, og det kan bli enkelte, midlertidige stengninger. Beregn derfor ekstra kjøretid.
  • Militære kjøretøy er store, men ikke så lett å få øye på. Husk at blindsonen er stor.
  • Militærkolonner vil være merket med blått flagg på det forreste kjøretøyet, og grønt flagg på det bakerste. I mørket erstattes flaggene av henholdsvis blått og grønt lys. Militære kolonner skal være merket med «Militær kolonne»-skilt både fremst og bakerst i kolonnen.
Powered by Labrador CMS