MIF-SEIER: SSK-spillerne fortvilte over sjansesløsing i et jevnspilt lokalderby, hvor Mjøndalen til slutt vant 2-1.

Bruntrøyene brøt Solbergs seiersrekke

Mjøndalen jublet ellevilt for sin første seier på 16 år i 2. juledags-oppgjøret mot erkerivalen på Vassenga.

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE KAMPEN I REPRISE!

MJØNDALEN: Hjemmelaget fikk seg imidlertid en real nesestyver kun to minutter etter start da Solbergs Kristian Hagen banket inn 1-0-scoringen på et langskudd bak en litt uheldig William Falch i MIF-målet.

Flere mål skulle det utrolig nok ikke bli for Solberg, mye takket være nevnte Falch som med en rekke heroiske redninger greide å holde nullen og på mange måter ble matchvinner for Mjøndalen i kulda på Vassenga.

Jevnspilt på vanskelige forhold

Det var imidlertid ingen ting som var avgjort i julederbyet før til siste slutt. Lagene gikk til pause på 0-1 etter en første omgang hvor Solberg hadde mye ballbesittelse, og begge lag kom til 2-3 brukbare målsjanser - i en omgang som forøvrig manglet litt av den tenningen vi er vant til å se i disse oppgjørene.

Etter hvilen tok aggressiviteten seg opp mange hakk etter en tidlig utlikning av Mjøndalen på straffe, hvor kampen tidvis bølget kraftig frem og tilbake.

Begge lagene hadde imidlertid utfordringer med vanskelige forhold i form av ruglete is i nærmere 10 minusgrader på Vassenga.

RUSSISK TRØBBEL: Dimitrij Osokin skapte stadig vekk problemer for SSK-forsvaret, og satte 2-1-scoringen.

Sjansebonanza på tampen

Da Mjøndalen i en periode med en mann mindre tok ledelsen 2-1 ved Dimitrij Osokin i siste halvdel av omgangen, tok det for alvor fyr i kampen - og Solberg presset voldsomt på for utlikning. Det ble tidvis svært hektisk for Mjøndalen-forsvaret, men mye takket være William Falck, som nærmest stod som en vegg i mål, greide hjemmelaget å ri av stormen.

Den første brune seieren siden 2005 var dermed et faktum, til elleville jubelscener foran de 100 corona-begrensede tilskuerne.

Med seieren tok også Mjøndalen sin fjerde to-poenger på rad, og befester en stigende formkurve med å passere SSK på tabellen.

Drammen Bandy var også i aksjon 2. juledag mot Skeid, og plasserer seg med det på en 3. plass på tabellen bak Stabæk og Ready: