ÅRETS SPILLER OG TOPPSCORER: Marius Mørch Andersen (Drammen Bandy) og Gustav Eriksson (Ready) etter å ha mottatt sine respekter trofeér.

Dette er årets lag og navn i bandy­sesongen 2023/24

Bandysesongen er akkurat ferdigspilt, og vi oppsummerer med en kikk på årets profiler som har utmerket seg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Bandysesongen er akkurat ferdigspilt for elitelagene med NM-finale forrige helg, etter at Stabæk tok noen byks på formkurven sent i sesongen og slo seriemester Drammen Bandy 4-2.

Tapet til tross: Dette har vært Drammen Bandys store gjennombruddssesong. For klubben, stiftet tilbake i 1997, erobret først i februar sitt hittil eneste seriemesterskap. Ferden gikk videre i et knalltøft NM-sluttspil mot Røa og siden Mjøndalen.

Drammen spilte seg etterhvert til klubbens første NM-finale, hvor Stabæk med en enorm mesterskapsrutine ventet på den andre banehalvdelen. 

Nyttig erfaring

Det endte til slutt - tross alt - med et litt skuffende tap i NM-finalen. Men med finaledebut for hode og bein, så har det unge og svært lovende mannskapet gjort en veldig nyttig erfaring. Og det foran hundrevis av tilreiste bandysupporter fra Drammen!

Alt tyder på at drammenserne vil dominere norsk bandy de neste 8-10 årene. At man i tillegg fikk en av de beste trenerdebutantene noensinne i Mathias Stavis, hjalp også mye for den pangsesongen det har vært for drammenserne.

For lokalkonkurrentene til den ferske seriemesteren, startet det litt tregt for Mjøndalen og desto bedre for Solberg. Sistnevnte (5. plass) bikket litt i formkurven inn mot NM-sluttspillet, og ble der utslått av Ready i kvartfinalen.

SVIKTET PÅ TAMPEN: Solberg og Sondre Kristoffersen (spilte ikke sluttspillet) lå an til en meget god sesongavslutning, men tapte de siste kampene og røk ut i kvartfinalene.

Bråstopp for Mjøndalen

Med en noe anonym 7. plass i serien ble det en stigning i formkurven, og bruntrøyene slo sensasjonelt ut Sarpsborg i kvartfinalespillet. Siden ble det dog bråstopp mot Drammen i semifinalen.

Av motstanderne fra Bærum og Oslo, så var det Stabæk som hevet nivået sitt klart mest i løpet av sesongen. Fra da Stabæk lå på 5. plass i Eliteserien, til å ende opp som som vinner av kongepokalen, så har det skjedd mye med positivt fortegn for klubben med rekordaktige 26 kongepokaler i bandy i premieskapet.

- Vi er best når det gjelder, konstaterte Stabæk-veteran Petter Løyning etter årets NM-finale.

Det uten noe form for arroganse, men med den viten i bunn at Stabæk har lært hva som må til for å heve nivået sitt i en NM-finale.

NY KONGEPOKAL: Stabæk-kaptein Jesper Tho og landslags-veteran Nicolai Jensen med nok en kongepokal til premieskapet.

Det store spørsmålet: Hvem fortsetter?

Det er det store spørsmålet i klubbene gjeldende både spillere og trenere. Hvis Mathias Stavis forlenger prosjektet i Drammen Bandy - så er det mye som tyder på at seriemesteren kan bli enda bedre neste sesong. Unngår Mjøndalen og Solberg å miste spillere - blir begge trolig hakket bedre til vinteren igjen.

MIF imponerte og slo ut Sarpsborg i NM-sluttspillet under ledelsen av Dag Erik Amundsen.

Sarpsborg satser nok på revansje, og det vil helt sikkert jobbes fortsatt godt i Ready og Stabæk for å kjempe om nye mesterskap. Røa har mange talenter - som kan gjøre laget til en topp fire-klubb innen få år. Ullevål vil kjempe videre i kjent stil, og Høvik og ny opprykkede Ullern vil også være klare sluttspill-kandidater neste sesong. 

Noe er sikkert allerede: Eliteserien neste år vil bli minst like spennende og uforutsigbar som i år!

Årets All-Stars-lag 2023-2024:

Målvakter: 1) Oliver Hereta, Drammen Bandy, 12) Marius Lerø, Stabæk.
Forsvar: 4) Stian Stærkeby, Drammen, 2) Jesper W. Tho, Stabæk, 3) Johan Mørch Andersen, Drammen, 5) Morten Engen, Drammen, 6) Herman Hole, Stabæk.
Defensiv-midtbane: 7) Christopher Nålby, Solberg, 8) Alv Sandaroe, Drammen.
Offensiv-midtbane: 9) Nikolai Jensen, Stabæk, 11) Marius Mørch Andersen, Drammen.
Spiss: 10) Gustav Eriksson, Ready.
Super-innbyttere: 13) Mathias Farnes, Drammen, 14) Sondre Kristoffersen, Solberg, 15) Eskil Hiorth, Røa, 16) Aleksandr Serov, Mjøndalen, 17) Samuel Baatz, Sarpsborg, 18) Even Thiseth, Drammen, 19) Felix Ljungberg, Ready, 20) Jonas Tjomsland, Ullevål, 21) Tobias Mofjell, Stabæk og 22) Henrik Tuseth, Røa.

Lagledere: Mathias Stavis, Drammen og Anders Christensen, Stabæk.
Årets spiller: Marius Mørch Andersen, Drammen Bandy (kåret av spillerne).
Toppscorer: Gustav Eriksson, Ready (33 mål i serien).
Målvakt: Oliver Hereta, Drammen.
Forsvarer: Morten Engen, Drammen.
Midtbane: Marius Mørch Andersen, Drammen.
Spiss: Gustav Eriksson, Ready.
Årets trener: Mathias Stavis, Drammen.
Juniorspiller: Henrik Tuseth, Røa.
Guttespiller: Christopher Flaatten, Stabæk.
Legende av norsk bandy: Christer Lystad, Sarpsborg.
Årets dommer: Knut Grothaug, Solberg SK.
Årets overraskelse: Røa og Mjøndalen (begge lagene overrasket stort i NM-sluttspillet).

(Kåringen er subjektiv og utført av Paul Paulsen)

Powered by Labrador CMS