GULLJUBEL: Drammen-spillerne kunne fortjent slippe jubelen løs etter en imponerende sesong.

Drammen bandy sikret historisk seriegull

Tok sitt første seriemesterskap siden stiftelsen i 1997 - én runde før slutt etter 4-2-seier over Røa på Marienlyst.

Klikk på vinduet for å se kampen i reprise!

DRAMMEN: Etter en historisk jevn eliteseriesesong kunne det meste skje før nest siste serierunde - gullet kunne i teorien glippe for Drammen om alt gikk feil vei, men da Stabæk slo nærmeste gullutforderer Sarpsborg borte tidligere på dagen (3-1 til pause), ble det klart at alt var i Drammens egne hender - og de kunne avgjøre mot Røa på hjemmebane allerede en runde før slutt.

Det var også Drammen som oppskriftsmessig tok ledelsen mot et ungt, men lovende lag fra Oslos beste vestkant - ikke like oppskriftsmessig var det at samtlige fire mål i førsteomgang kom på corner i en sesong man nesten ikke har hatt cornermål. Lagene gikk til pause på 3-1 til hjemmelaget, men kampen var på ingen måte avgjort.

Smaken av gull preget spillet

Etter hvilen fortsatte Drammen å ha god kontroll på kampen, men kombinasjonen solid Røa-forsvar og et hjemmelag ikke synes å ville risikere altfor mye fremover på banen, gjorde at det ble en nokså sjansefattig affære.

Drammen la imidlertid på til 4-1 ved et kjempeskudd fra Johan Mørch Andersen midtveis i omgangen, før Røa svarte med redusering til 4-2 på straffe. Drammen, som etter Stabæk-seieren mot Sarpsborg kun trengte uavgjort for å sikre et historisk seriegull, så at tiden begynte å renne ut for Røa, og spillet bar preg av at man var mer opptatt av å forsvare seg heroisk enn å score flere mål i sluttminuttene.

- Vi prøver naturligvis å spille litt safe for å vinne, men føler vi har god kontroll, holder mye i ballen og lar dem få lov til å jobbe en del. Vi kunne nok også ha scoret flere mål, men setter ikke helt sjansene, kommenterer Drammen-kaptein Even Thiseth (bildet) til DRM24.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og støtteapparat, spillere og usedvanlig mange publikummere kunne slippe jubelen løs til tonene av «We Are The Champions» på Marienlyst. Som Drammen-trener Mathias Stavis uttalte til DRM24 etter kampen:

- I dag ville jeg bare vinne og få blåst av kampen.

Sterke følelser

Det hele ble et meget følsomt øyeblikk fra mange i klubben, og tårene rant hos både Stavis og eks-trener Anders Palmberg, som interjvuet Stavis for Drammen Bandys livesending etter kampslutt.

- Dette betyr utrolig mye for bandyen i Drammen. Jeg synes både vi og folk rundt klubben har jobbet veldig bra for det her, og det er utrolig kult å få være med på. Nå er jeg bare veldig glad, sa en preget Mathias Stavis til DRM24.

Siden Drammen bandy ble opprettet som et samarbeidsprosjekt mellom flere drammens-klubber i 1997 har beste resultatet vært en bronse, men laget har vokst mye de siste sesongene og har av mange vært tippet som gullkandidat før årets sesong. Til tross for å ha snublet et par kamper har laget vist en imponerende kontinuitet med høyt nivå, og det er ingen tvil om at drammenserne har vært best sesongen under ett. Drammen-kaptein og toppscorer Even Thiseth sa det slik:

- Jeg føler jeg har ventet på dette i 15-16 år. Det har kostet, og det er skikkelig, skikkelig deilig. Jeg er rett og slett litt overveldet og smårørt, sa mannen med tilnavnet «gjedda i sivet» før gullfesten søndag kveld.

Julie Nålby fra bandeseksjonen i NBF og styreleder i Drammen Bandy delte ut gullmedaljer til spillerne, her ved Johan Mørch Andersen.

Sluttspill neste

Thiseth mener allikevel at seriegullet kommer som en bonus i en sesong hvor fokuset har vært utvikling og ikke medaljer.

Nå venter sluttspill hvor de åtte beste lagene skal gjøre opp om norgesmesterskapet, og de første kvartfinalene blir klare for trekning når siste serierunde er spilt. Ikke usannsynlig kan Drammen ende opp med Røa som motstander i første kampserie også her.

- Vi må fortsette å jobbe med det vi driver med som funker, sier Thiseth til DRM24.

Trener Mathias Stavis vil ikke automatisk ha favorittstempelet på seg til tross for gull i en jevn sesong, og vil ikke mene så mye som kampene som venter.

- Nå skal vi nyte dette og feire seriegullet, så får vi bare ta sluttspillet som det kommer.

Etter den verste gullrusen har lagt seg på Marienlyst venter imidlertid en siste seriekamp borte mot Mjøndalen på Vassenga onsdag. Lokaloppgjøret betyr ikke noe for noen av lagene, og sånn sett blir en ren parademarsj - eller treningsøkt, avhengig av hvordan man ser på det.

PS: Både Solberg, Ready, Stabæk og Sarpsborg kan ta sølv og bronse i serien avhengig av kamputfallet i siste serierunde, med kun to poeng som skiller lagene. Solberg spilte uavgjort borte mot Ullevaal etter corner-mål til hjemmelaget fire minutter på overtid - og møter Stabæk borte onsdag. Slik ser tabellen ut: