Drammens hurtigtog Marius Mørch Andersen brukte Stabæk-forsvaret som rundingsbøyer

Regnet med å gi bort seieren - knuste serielederen 5-0!

Drammen feide Stabæk av banen i en maktdemonstrasjon som kan ha avgjort årets eliteserie. Nå snakkes det høyt om gull i Drammen.

Klikk på vinduet for å se kampen i reprise!

DRAMMEN: Før søndagens oppgjør mellom Drammen Bandy og Stabæk på Marienlyst var begge lag ubeseiret, men Stabæk ledet serien på målforskjell. Det mange hadde tippet ville bli en jevn match så også ut til å bli det i starten av kampen.

En fartsfyllt åpning på kampen bølget frem og tilbake og begge lag kom til muligheter. Etter kvarteret spilt scoret plutselig Drammen to kjappe mål, og hjemmelaget tok mer og mer over føringen i kampen.

Etter pause hadde nok mange en forventning om at Stabæk ville gå hardt ut for å snu kampen, men isteden var det Drammen og Marius Mørch Andersen som sjokkåpnet med scoring før minuttet var spilt. Og det stoppet ikke der. I løpet av åtte minutter stod det 5-0 til de mørkeblå!

Drammen hadde med andre ord satt spikeren i kista, men fortsatte å kontrollere matchen samtidig som de stod høyt i banen og nektet Stabæk å komme til muligheter av betydning - attpåtil i en kamp med lite stygt spill og utvisninger.

Å ikke slippe inn mål mot Stabæk har ikke skjedd ofte i eliteserien de siste 20 årene, om i det hele tatt - og Drammen forsterker med det favorittstempelet de har opparbeidet seg hittil i sesongen med å knuse all motstand - og det i en kamp hvor toppscorer Even «gjedda i sivet» Thiseth faktisk ikke scoret mål i det hele tatt.

Simen Nordahl-Olsen setter spikeren i kista med 5-0 i en meget god kamp.

Ble selv overrasket

Drammenstrener Mathias Stavis forteller til DRM24 etter kampen at han selv ble overrasket over hvor bra kampen gikk, og var naturligvis strålende fornøyd med storseier over den regjerende norgesmesteren.

- Skal jeg være helt ærlig trodde jeg faktisk at vi ga bort denne kampen på å prøve litt nye ting. Vi har endret veldig mye, blant annet den defensive strategien, og var litt forberedt på å gi vekk kampen på å gjøre ting annerledes. Men det klaffet jo veldig bra så jeg skjønner snakket om gull etter en veldig god start, sier Stavis (bildet) til DRM24 etter den fenomenale sesongåpningen.

FULL KLAFF: Mathias Stavis fra Solbergelva har fått en pangstart på trenerkarrieren.
HOLDT NULLEN: Drammens målvakt Oliver Hereta kunne juble etter å ha stoppet det som kom av skuddforsøk fra Stabæk og holdt buret rent.

Drammen er altså det eneste laget som er hittil ubeseiret, men det blir ingen dans på roser på vei mot medaljene. Allerede onsdag venter en av sesongens tøffeste matcher for Drammen mot Ullevaal borte på Bergbanen. Oslo-laget har slått både Sarpsborg og Ready og virker å være i kanonform.

- Serien har vist at det er mange lag som kan slå fra seg. Så det blir en tøff kamp mot Ullevaal, sier Stavis.

Uka etter venter lokalderby mot Solberg, Stavis's gamleklubb. Det blir også garantert en kamp hvor «busta fyker».

Solberg slo forøvrig Øvrevåll Hosle 10-2, mens Mjøndalen tapte 7-3 for Ready søndag kveld. Ullevall slo Høvik 8-4 og er nå á poeng med Stabæk.