SURT TAP: SSK-kaptein Petter Moen scoret på corner, men måtte konstatere at det ble en del stang-ut for laget sitt mot rivalen fra Bærum på hjemmebane søndag kveld.

Solberg raknet på tampen - tapte sjanserik kamp mot Stabæk

SSK ledet flere ganger, men effektive Stabæk trakk til slutt det lengste strået i toppkampen på Solbergbanen.

Publisert Sist oppdatert

FIKK DU IKKE MED DEG KAMPEN? KLIKK PÅ VINDUET OVER OG SE DEN I REPRISE!

SOLBERGELVA: Det pleier å være velspilte kamper mellom Solberg og Stabæk, og det var det også denne gang. Kampen begynte bølgende frem og tilbake og sånn forble det i samtlige 90 minutter.

To lag som gikk til angrep og skapte sjanser om hverandre. Solberg tok ledelsen 1-0 etter en flott prestasjon av Emil Gulbrandsen. Så fulgte lagene hverander som skygger til pause, hvor stillingen var 3-3. Solberg startet 2. omgangen best, og tok igjen ledelsen med 4-3 etter cornermål av Petter Moen. Et uheldig selvmål av SSK førte til 4-4.

To mål av Stabæk gjorde at gjestene tok øver føringen, før SSK-talentet Erik Fjeldheim reduserte etter assist av Kristian Hagen.

Gjestene dro ifra på slutten

Dessverre for Solberg, så vippet kampen Stabæks vei siste kvarteret.

Hadde Solberg utnyttet noen kjempemuligheter til å øke ledelsen til både to og tre mål rett etter pause, kunne det hele endt med poeng for SSK, men det ville seg ikke i kveldens kamp.

For Stabæk gjorde to mål til mot slutten, og vant dermed toppkampen 8-5.

KAMPFAKTA Solberg – Stabæk 5-8 (3-3)

Solbergbanen, 98 tilskuere.
Hoveddommer: Christian Førde
Utvisninger: SSK 0. Stabæk 20 minutter.
Mål: 1-0: Emil Gulbrandsen (Kristoffer Hellum) 1-1: Nikolai Jensen (Henrik Remo) 2-1: Kristian Hagen (Emil Gulbrandsen) 2-2: Fredrik Randsborg (Nikolai Jensen) 3-2: Sondre Kristoffersen (Christopher Nålby) 3-3: Jørgen Akeren (Andreas Killingstad) 4-3: Petter Moen (Lars Fredrik Olsen) 4-4: Selvmål 4-5: Nikolai Jensen (Fredrik Randsborg) 4-6: Fredrik Randsborg (Henrik Remo) 5-6: Erik Fjeldheim (Kristian Hagen) 5-7: Fredrik Randsborg 5-8: Björn Buskqvist (Fredrik Randsborg)

MIF i form

Tidligere på dagen vant Mjøndalen en viktig 5-3 seier hjemme på Vassenga mot Ullevål. Her gjorde Dmitry Osokin tre mål for MIF.

Før i uka (onsdag) utklasset MIF Sarpsborg borte med hele 9-2. Her ble Alexander Serov en nøkkelspiller med 4+2 målpoeng. MIF er i støtet, og 2. juledag blir det forøvrig storkamp på Vassenga klokken 1300 mellom bruntrøyene og erkerival Solberg.

Sistnevnte rundspilte Høvik på Solbergbanen onsdag med 11-3, og her ble Kristian Hagen den store spilleren med 3+2 målpoeng.

For Drammen Bandys del startet ukens kamper med 7-5 tap borte fredag mot Ready, og det hele ble avsluttet med solide 8-1 mot Ullern på Marienlyst i kveld.

For Drammen scoret Even Thiseth 2, Andreas Sletta 2, Fredrik Woll Andersen 2, Mathias Farnes og Morten Engen.