Solberg slo Drammen 7-1 i sesongdebuten for damene

Solberg overlegne da den nye Østlandsserien ble slått i gang på Solbergbanen lørdag.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Den nye Østlandsserien spilles i tillegg til den ordinære eliteserien (som ender med NM-sluttspill) for å få flere kamper gjennom sesongen etter at Stabæk ikke greide å stille lag, og det kun er seks lag i den ordinære eliteserien.

Den offisielle seriedebuten er mellom Solberg og Drammen på Marienlyst førstkommende tirsdag, men lagene møttes altså til sesongåpning i Østlandsserien i Solbergelva lørdag.

Damelaget til Solberg har tatt syvmilssteg på kort tid, og har også forsterket troppen kraftig. Fra å være tabelljumbo for to år siden ga de topplagene kamp om medaljene i fjor, og i år er de sammen med Ready tippet å være favoritt til gullet.

Drammen Bandys damelag har i flere år vært en outsider til medalje og har også holdt tritt med topplagene på sitt beste. I år har Drammens-damene fått en bredere tropp som består av mange unge juniorspillere fra 15 år, og laget som reiste til Solbergelva hadde en snittalder på bare 17 år. 

Drammenserne har også god rutine med flere landslagsspillere, deriblant den eminente goalgetteren Lene Aamodt, som også sendte Drammen i føringen på Solbergbanen. Men derfra og ut skulle det meste handle om hjemmelaget, som til slutt vant 7-1.

Dermed er det duket for revansje på tirsdag når det er Solberg som er gjester på Marienlyst - og vi håper på en jevnere affære mellom de to drammenslagene i kvinnenes eliteserie. Kampen streames direkte her på DRM24.

Powered by Labrador CMS