SKUTT I SENK: Solberg og kaptein Kristian Hagen burde avgjort kampen allerede i første omgang etter mange store sjanser, men måtte nøye seg med uavgjort mot serieleder Sarpsborg.

Solberg snytt for seieren i ampert toppoppgjør

Det endte til slutt 3-3 etter en gnistrende bandykamp med full tenning på Solbergbanen onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert
SOLBERGELVA: Årets eliteseriekomet var hittil ubeseiret i årets eliteserie da de ankom Solbergbanen før møtet med regjerende norgesmesterne.

Og etter en første omgang hvor Solberg dominerte spillet fullstendig, var det nesten et under at lagene gikk til pause uten mål i 10 kuldegrader på Solbergbanen.

I andre omgang startet Sarpsborg omgangen med å banke inn 1-0 etter en av lagets første sjanser, men Solbergs Martin Bjerkeseth utliknet kort tid etter og gjenopprettet balanse i regnskapet etter å ha rundt Sarpsborgs målvakt på elegant vis.

Sarpingene tok på ny føringen mot spillets gang, men Solberg kontret nok en gang inn utlikningen bare minuttet senere ved Sondre Kristoffersen.

I det 83. minuttet tok Solberg en fortjent 3-2-ledelse, men den skulle ikke stå lenger enn fem minutter - Sarpsborg utliknet like før full tid, og deretter hersket det fullstendig kaos og amper stemning i slutt minuttene.

Fire utvisninger på overtid

I løpet av tre overtidsminutter fikk Sarpsborg utvist tre spillere og Solberg en spiller. Det hele startet med at Sarpsborg feide ned en Solbergspiller på kontring, før Sarpsborgs Ilya Sysoev og Christoffer Nålby barket sammen foran Sarpsborg-målet.

Etter at dommeren hadde brutt opp basketaket var Sysoev frempå igjen og sendte Nålby i isen bare sekunder senere, mens spillet fortsatt var avblåst. Det hele endte med at både Nålby og to Sarpsborg-spillere fikk marsjordre av dommeren.

I sluttsekundene bombarderte Solberg Sarpsborg-målet med skudd, men kampen endte uavgjort og gjestene skal nok være fornøyd med å fått med seg poeng hjem til Østfold.

Se bildeserie fra basketaket her:

Ga dommeren skylda for kaoset

Spillende Sarpsborg-trener og bandyveteran Christer Lystad (49) mente ikke laget hans var heldige som fikk uavgjort.

- Kampen under sett synes jeg vi burde vunnet. Solberg scorer to enkle mål på kontring mens vi står og snakker med dommeren, så jeg er faktisk skuffet over at vi ikke tar med oss begge poengene hjem.

- Dere var det beste laget?

- Det var ganske jevnt spill, og selvom Solberg har ballen mye mer skaper dem ikke så mye mer, sa Lystad (bildet) til DRM24 etter kampslutt.

- Er det noen som mister hodet litt i sluttminuttene her?

- Sånn er det, det er to lag som vil vinne og to bra lag, sånn blir det, sånn skal det være. Det er to lag som kjemper.

- Tre utvisninger?

- Jeg synes dommeren slipper det litt der, det er fem minutter igjen og sånn skal ikke dommerne gjøre.

- Hva tenker du om resten av sesongen?

- Vi får summere opp til slutt og se, avslutter Lystad.

Solberg ligger etter fem serierunder (en mindre en Sarpsborg) tre poeng bak serielederen. Forøvrig slo Drammen Høvik hele 18-3 onsdag kveld, mens Mjøndalen tapte 2-3 for Røa (begge hjemmekamper.

PS: Fredag kveld er det lokalderby mellom Solberg og Mjøndalen på Vassenga klokken 19.00.