LUFTETUR: SSK's Eirik Solberg ble felt av Drammens målvakt etter å ha vært nære på å trikset seg helt i mål med ballen i lufta.

Solberg vant actionfyllt lokalderby

Kampen hadde det meste - spektakulære mål, knallharde dueller - og to omganger hvor ting ble snudd opp-ned.

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE KAMPEN I REPRISE!

SOLBERGELVA: Solberg hadde på forhånd litt å revansjere før det corona-utsatte lokaloppgjøret mot Drammen Bandy på Solbergbanen fredag kveld.

Forrige gang de to rivalene møttes ble SSK formelig skutt i senk på Marienlyst med et historisk 6-0-tap før jul. Kjærringa skulle med andre ord reises og æren gjenopprettes.

Og et reservepreget Solberg anført av spillende trener Thomas Moen (45) nølte ikke, men fosset i angrep og sjokkåpnet med tre mål på 13 minutter. Even Gamst åpnet ballet med en perlescoring etter bare to minutters spill, før samme mann la på til 2-0 etter 9 minutter og hattrick etter 13 minutter.

Sondre Kristoffersen satte deretter 4-0 etter 20 minutter, og formsterke Drammen hang i tauene i det som fremstod som total enveiskjøring for hjemmelaget.

Heldigvis for kampen og nøytrale tilskuere fikk Drammen en redusering etter en halvtimes spill, men Solbergs Simon Stavis sørget for å opprettholde firemålsledelsen med 5-1 før lagene gikk til pause.

Snudde kampen på hodet

Om Solberg tok seieren for gitt eller om det var et annet bortelag som kom på banen etter pause er uvisst, men kampbildet ble ganske umiddelbart snudd opp-ned.

Der Solberg dominerte totalt og Drammen knapt hadde ballen i første halvdel av 1. omgang, var det nå Drammen som tok grep om kampen og disket opp med den ene målsjansen etter den andre.

Bare fire minutter etter pause sørget Drammens Even Thiseth (bildet) for den viktige 5-2-reduseringen etter et soloraid for historiebøkene hvor han dro av halve Solberg-laget. Før samme mann under fire minutter senere snappet ballen fra Solberg-forsvaret og klinket inn 5-3.

Spenningen steg for alvor mange hakk da Drammen reduserte nok en gang til 5-4 ved Andreas Sletta seks minutter senere - og pustet Solberg i nakken med en halvtime igjen å spille.

RENE ORD FOR PENGA: Solbergs Lars Erik Grøtterud pådro seg en utvisning for denne behandlingen.

Samtidig som aggressiviteten løftet seg mange hakk kom Solberg nå mer inn i kampen på nytt, og det borget for en nervepirrende halvtime på Solbergbanen hvor det slo gnister av duellene. I det 76. minutt fikk imidlertid SSK's Sondre Kristoffersen den viktige 6-4-scoringen med en fulltreffer fra distanse - og flere mål ble det ikke i lokaloppgjøret til tross for flere store muligheter.

- Jeg er fornøyd med at vi greide å komme inn i kampen igjen i det siste kvarteret, og synes vi vant fortjent totalt sett. Men de første 30 minuttene slutter vi egentlig å spille og Drammen har en helt annen fart enn oss. De var mye bedre enn oss i en periode, men i første omgang synes jeg vi eier matchen, forteller Solberg-trener Thomas Moen til DRM24.

TUNNEL: De gamle har fortsatt noen triks i ermet å lære unggutta, selv på elitenivå. Her er Thomas Moen (45) med en «frekkis».

Klart for sluttspill

Dermed har Drammen måtte se seg slått i to kamper på rad etter et knepent hjemmetap for Ready tidligere denne uka, mens Solberg er i ferd med feste grepet om 3. plassen - to poeng foran Mjøndalen som igjen har to poengs luke på Drammen.

Drammen har Ullern og Sarpsborg i de to neste rundene, mens Solberg har Stabæk og Ullevaal borte. Mjøndalen møter Ullevaal borte og Skeid hjemme, og bør ta fire poeng.

Det meste tilsier fortsatt at drammenslagene tar de tre neste plassene etter Stabæk og Ready, og dermed er klare for sluttspill hvor det kan bli nye innbyrdes oppgjør.

- Om vi blir 3, 4 eller 5 har ikke så mye å si, men det viktigste er at vi får spillet til å sitte skikkelig fremover. Men tror vi har noen erfarne spillere som vil heve seg i sluttspillet, forteller Solbergs for anledningen spillende veteran.

Mens seriegullet går til enten Ready eller Stabæk, har Solberg vist at begge lagene kan slås tidligere i sesongen. Så drømmen om en ny kongepokal på klubbhuset i Solbergelva lever i beste velgående.

Ni mann slått ut av corona

45-åringen som selv måtte børste støvet av skøytene denne uka, forteller at troppen har vært kraftig skadeskutt som følge av corona. I løpet av 14 dager har de hatt ni mann i isolasjon, og manglet fem ved fredagens match.

- Jeg spiller på rutine, men kjente det ble tungt nå med tre matcher på fire dager, da jeg også har steppet inn for B-laget, forteller superreserven.

- Det funker nok ikke hver uke lenger, smiler superveteranen, som allikevel glimtet til med gamle takter på Solbergbanen.

Ifølge Moen har ikke coronaen gått nevneverdig utover formen til de som har fått sykdommen.

- Noen av unggutta så dem følte seg litt slitne, så det er mulig dem trenger noen dager på å riste det av seg, sier Moen.