GULLGUTTER: Solbergs bandygutter etter 6-5 over svenske Köpings IS i Aros Cup. Om noen år kanskje A-lags og landslagspillere? På bildet: Andreas Gundhus Larsen (2), Johnatan Berg (6), Marius Solberg (7), Iver Husmo (8), Jonas Møller Mathisen (9), Åsmund Folkedal (10), Marcus Rea (13), Didrik Gjertsen (17), Jonathan Wiulsrud (18), Sondre Solberg (19) og Mathias Fjeld (77).

Solbergs lillegutter erobret Sverige

2010-kullet fra Solbergelva sjokkerte alle og ga svenskene en skikkelig nesestyver i verdens største bandyturnering for aldersgruppa.

SOLBERGELVA/SVERIGE: I Aros bandy cup, Sveriges største cup for lillegutter i kanskje verdens beste bandyland, ble arrangert 12.-14. november i Vesterås og ABB arena.

Her møttes de aller beste lagene i 2010-årgangen. Dagen hadde kommet for siste dagen i Sverige. Nå var det tid for semifinale og en eventuell finale. Semifinalen var mot Edsbyn.

Solberg tok ledelsen etter 5 minutter og resten av omgangen trøkket Solberg for å score igjen, men det ville seg ikke. Gutta ledet 1-0 til pause. 2 minutter etter pause fikk Edsbyn straffe, men denne ble reddet. Rett etter scoret Solberg igjen, og satt prikken over i-en 5 minutter før slutt - da de skåret to mål til og vant til slutt 4-0 (!).

Høydramatisk finale

Solberg var klare for finalen. Musikken dundret og Solberg-flaggene veivet i vinden og gutta tok til isen med svenske Köpings IS (KIS) som motstander.

Dette var nok helgas mest spennende, mest intense og tøffeste kamp for gutta. Kampen svingte frem og tilbake og KIS ledet 2-1 etter 11 minutter. KIS økte ledelsen i det 18. minutt, men Solberg reduserte til 3-2 minuttet etter.

Rett før pausen fikk Solberg straffe, men denne traff dessverre stanga. Det gjorde ingenting, for 1. minutt i andre omgang scoret gutta igjen og stillingen var 3-3. Herfra tok Solberg mer og mer tak i kampen, og ledet 6-3 etter det 32. minuttet.

Høyt press av SSK førte til at KIS begynte å slå langballer ut fra forsvaret sitt. Spenningen og pulsen gikk virkelig til værs da KIS scoret to mål i det siste minuttet, men når dommerne blåste av kampen kunne jubelen slippes løs - 6-5 til Solberg!

Strålende fornøyd trener

Ikke rart at SSKs ene trener i trenertroikaen, Krister Fjeld, var strålende fornøyd etter finalekampen.

- En fantastisk gjeng bandyspillere som virkelig har satt spor etter seg hos de svenske storlagene. Vanvittig laginnsats av alle spillere, og utrolig morro at gutta får så mye skryt av de andre lags trenere, oppsummerer en smilende Fjeld.

Lagets støtteapparat bestod av trenerne Krister Fjeld, Vidar Solberg og Jon Ruben Wiulsrud. Materialforvaltere er Espen Mathisen og Tony Gjertsen.