Tidligere MIF-profil utestengt fra eliteserien et helt år

Den russiske bandyspilleren Dimitrij Osokin (32) angrep dommeren etter først å ha blitt utvist for en grov takling.

DRAMMEN/BÆRUM: Osokin kom til Mjøndalen i 2021, men gikk til Bærumslaget Høvik før årets sesong.

Bandyprofilen har markert seg som en goalgetter i eliteserien, men vil trolig bli best husket for en grov episode på bandybanen onsdag denne uka. Osokin er utestengt ut 2024, det vil si at han mister både resten av denne sesongen og halve neste.

Om han kommer tilbake i norsk eliteserie er derfor ikke mulig å si.

Angrep med kølla

Det hele fant sted i eliteseriekampen mellom Høvik og Ullevaal på Bergbanen tirsdag, hvor Osokin i 2. omgang på stillingen 2-2 først ble utvist etter en stygg takling foran motstanderens mål.

Da dommeren blåste frislag og ga Osokin ti minutters utvisning, tok Osokin fart og gikk målrettet mot dommeren og dyttet han i brystet med kølla. Etter en ny avblåsing hvor dommeren ga Osokin rødt kort, tok russeren en liten rundt på isen før han kom mot dommer Fredrik Bjørseth Vigsnæs med hevet kølle.