Helelektriske XC40 Recharge: 408 hk og 400km rekkevidde

Volvos første, helelektriske bil er leveringsklar i 2020. Den lille SUV-en får firehjulstrekk, tilhengerfeste, lang rekkevidde og starter på 490.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

BIL: XC40 Recharge blir en del av en helt ny modellportefølje i Volvo som heter Recharge og vil bestå av rene elbiler og ladbare hybrider, melder Volvo i en pressemelding.

Med unntak av konseptbilen C30 Electric som var Volvos først kjørbare, rene elbil, men som aldri ble serieprodusert, og de mye omtalte Polestar-bilene som også starter levering neste år, er dette Volvos første elbil fra det ordinære modellsortimentet.

XC40 Recharge vil forøvrig dele motoroppsett med den ettertraktede Polestar 2 - begge får 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm, levert av to elmotorer. Polestar One blir en eksotisk sportsbil i begrenset produksjon med 600 hestekrefter og prislapp fra 1,6 millioner. 

Over 400 km rekkevidde

- XC40 Recharge kommer med mange av de egenskapene norske elbilkunder ser etter i dag. Bilen har to motorer, en foran og en bak, og kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard, melder Volvo Cars Norge.

Batteriet i XC40 er på 78kWh (nominelt) og Volvo har foreløpig estimert en rekkevidde på over 400 kilometer i henhold til typegodkjenningen WLTP.

Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder, og det blir mulig å bestille bilen med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt på 1500 kilo. XC40 har en bakkeklaring på 17,5 centimeter.

Lader 80% på 40 minutter

XC40 kommer med AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW som standard.

Med en hurtiglader kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2-ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

XC40 Recharge lanseres med utstyrsnivå tilsvarende R-design, som er et høyt utstyrsnivå i Volvo-sammenheng. I R-design er blant annet sportsseter, parkeringssensorer, takrails, high performance lydanlegg og adaptive cruisekontroll standard.

Salgsstart i januar

XC40 Recharge vil ha en veiledende pris fra kr. 490.000,- eks. frakt og levering. Priser på ekstrautstyr og utstyrspakker blir klare nærmere salgsstart.

- Vi åpner for bestilling i uke 3, 2020 og bilen kan bestilles hos alle norske Volvo-forhandlere fra den uken. Det er forventet at vi vil få god tilgang til biler for det norske markedet, uttaler Volvo.

De første bilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021. 

- Vi vil gjennomføre et roadshow med bilen i utvalgte norske byer i løpet av første halvdel av 2020. Bilen vil være å se som demobil hos norske Volvo-forhandlere fra fjerde kvartal 2020.

XC40 Recharge-bilene som skal leveres til Norge vil bli produsert i Volvo Cars’ fabrikk i Gent.

LES OGSÅ: Volvo lanserer Tesla-konkurrent med enorm rekkevidde

Powered by Labrador CMS