Barn skal ha blitt forsøkt lokket inn i bil

Ved Brandenga skole torsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

RUNDTOM: Rektor ved skolen, Gro Tveten, bekrefter overfor DRM24 at hun er kjent med episoden, hvor en eller flere skoleelever skal ha blitt kontaktet av fremmede person(er).

- Jeg har akkurat blitt varslet om dette, og det er naturligvis alvorlig og en politisak. Vi vil derfor følge opp dette, men foreløpig kan jeg ikke si noe mer om det som har skjedd, sier Tveten til DRM24 tidlig torsdag kveld.

Ifølge Tveten har kontaktlæreren på trinnet vært i kontakt med elevenes foresatte om hendelsen, som igjen har varslet politiet.

Saken var imidlertid ikke kjent for politiet tidlig torsdag kveld, men senere på kvelden kan politiet utdype noe mer om hva meldingen gikk ut på.

Ble spurt om skyss hjem

- Det skal dreie som en mann i bil som har stoppet og tatt kontakt med en ung gutt, og spurt om han ville bli kjørt hjem, forteller operasjonsleder Erik Gunnerød i politiet til DRM24.

Ifølge politiet skal det ikke dreie seg om noen form for berøring.

- Denne gutten skal ha gitt utrykk for at han ikke var interessert i tilbudet, og hadde en kamerat like ved. Da skal mannen ha kjørt videre, sier Gunnerød.

Han understreker at det foreløpig ikke er noe som tilsier at det har skjedd noe straffbart, men at det vil opprettes en undersøkelsessak.

Ifølge rektor Gro Tveten har andre foresatte på trinnet blitt varslet om saken torsdag kveld.

- Elevene har gjort det de skulle. Vi vil også snakke med resten av elevene på skolen om saken i morgen, og hvordan de skal oppføre seg i møte med fremmede, sier Tveten.

Powered by Labrador CMS