Bildesperado pågrepet etter biljakt med helikopter og hunder

Væpnet politi innledet klappjakt etter en bilfører som stakk fra politiet i Sande tirsdag formiddag. Han ble noe senere pågrepet ved hjelp av helikopter og hundepatrulje til fots i skogen.

Publisert Sist oppdatert

SANDE: Det hele skal ha startet etter et mindre trafikkuhell ved 0845-tiden i Havnegata på Tangen i Drammen, hvor passasjer i den ene bilen skal ha oppført seg truende og deretter forlatt stedet, ifølge politiet.

- Vedkommende som var passasjer var bileier, og vi fikk senere lokalisert bilfører og kartlagt hva som hadde skjedd. Vi oppsøkte deretter bileier på hans bopel i Holmestrand, hvor han da var sjåfør på egen bil og ikke ville stanse for kontroll, sier operasjonsleder i politiet, Espen Reite.

Han begrunner politiets bevæpning med trusselsituasjonen som opptod under trafikkuhellet, men vil ikke kommentere hvorvidt det har vært våpen eller trusler med våpen inne i bildet.

Mannen i 40-åra fra Holmestrand skal ifølge øyenvitner ha holdt stor fart, og politiet opplyser til DRM24 at de mistet bilen av syne etter omlag et minutt. Bilen ble senere lokalisert på en skogsbilvei i Selvik-området, hvor føreren hadde stukket fra stedet til fots. Ved 12.30-tiden ble han pågrepet.

- Vi fikk tak i mannen på telefon, og fikk lokalisert han ved hjelp av helikopter og hundepatrulje. Da han ble pågrepet opplyste han at han hadde falt ned en skrent på 3-4 meter, og han blir derfor undersøkt av helse, sier Reite til DRM24.

Mannen blir videre fremstilt for prøvetaking grunnet mistanke om ruspåvirket kjøring. Han må også svare for å ha unndratt seg politiet og mulige brudd på veitrafikkloven.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt mannen er tidligere kjent av politiet.

Powered by Labrador CMS