RUINER: Dette stod igjen av huset mandag formiddag.
RUINER: Dette stod igjen av huset mandag formiddag.

Brannvesenet om synet som møtte dem:
- Ikke forenlig med liv

Det ble raskt konstatert det ikke var verken mulig eller hensiktsmessig å sende inn røykdykkere når brannmannskapene ankom brannen på Berger natt til mandag.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: Det bekrefter brannvesenet overfor DRM24. Det eldre trehuset skal ha blitt raskt overtent, og når brannmannskapene ankom var huset i full fyr.

Det ble derfor ikke sendt inn røykdykkere for å søke etter personer i huset.

- Det ble raskt konstatert at det ikke var forenlig med liv, og heller ikke livreddende innsats, sier informasjonskonsulert Kristin Grydeland i Drammensregionens Brannvesen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLAMMEHAV: </span>Det brant både gjennom vegger og tak i den voldsomme husbrannen.</span>
FLAMMEHAV: Det brant både gjennom vegger og tak i den voldsomme husbrannen.

Brant i flere timer

Brannen raste i flere timer inntil huset ble mer eller mindre nedbrent, og i morgentimene var det fortsatt flammer på stedet. Mandag formiddag drev brannvesenet fortsatt med etterslukking.

Ifølge en nabo på stedet ble slukkingen forsinket som følge av dårlig tilgang på vann, men dette skal ikke ha hatt noen innvirkning på det totale slukkearbeidet.

- Det var lavt trykk i en brannhydrant på stedet, men vi hadde flere vannkilder som gjorde at det ikke fikk noen konsekvenser i praksis, uttaler Grydeland.

Powered by Labrador CMS