EN BAKI OG EN PÅ PANSERET: En rekke politipatruljer rykket ut til melding om dårlig oppførsel fra flere personer på Bragernes Torg ved stengetid.
EN BAKI OG EN PÅ PANSERET: En rekke politipatruljer rykket ut til melding om dårlig oppførsel fra flere personer på Bragernes Torg ved stengetid.

Corona-skrekken skremte julebords-gjestene - men ikke bråkmakerne

Det var overraskende lite folk på byen i Drammen natt til lørdag - men et knippe av de som var ute, sørget for at politipatruljene i sentrum fikk satt tålmodigheten på prøve.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Oppsummert en veldig grei natt, men noen er det alltids ute og surrer, konstaterer operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i politiet overfor DRM24.

Av dem som ikke var så veldig greie, var en mann i 20-åra som rett og slett ble pågrepet og kjørt i arresten etter å ha fremsatt knivstrusler mot blant annet ansatte på et utested på Bragernes Torg.

Johnsrud undertreker at truslene var verbale, og at det ikke var funnet noen kniv.

- Men han skal ha vært rimelig aggressiv, forteller Johnsrud.

Flere andre personer skal også ha havnet i klammeri med dørvakter, uten at det endte med pågripelse. Lørdag morgen var det kun mannen med knivtruslene som var innbragt sentralarresten etter ordensforstyrrelser i sentrum.

Ertet på seg politiet

I tillegg måtte politiet dele ut flere bortvisninger til en håndfull kranglefanter - enkelte mindre samarbeidsvillige enn andre.

Blant dem var et par-tre unge karer som i beruset tilstand «måtte» legge seg opp i politiets arbeid på Bragernes Torg, og ikke ville etterkomme politiets stadig myndigere direksjoner og anvisninger.

Det hele eskalerte dithen at hele nattens nyervervede måltid fra McDonalds endte i fritt fall under tumultene som oppstod, og kranglefant nummer én ble anholdt for visitasjon og alvorsprat etter å ha forulempet politiet. Mannen unnslapp arresten med et nødskrik, og ifølge Johnsrud ble fasiten én bortvist, én hjemkjørt og én som fikk forlate stedet av egen fri vilje.

- En del dørvakter etterlyser ofte at dere dropper silkehandskene og er litt hardere i klypa overfor bråkmakerne?

- Sånn helt generelt får ofte politiet i Norge kritikk for at vi bruker arresten for mye, men vi bruker det mye mindre enn før. Generelt forsøker vi å snakke folk til fornuft om det ikke er gjort noe straffbart. Særlig nå under pandemien er det en fordel å slippe å ha folk i arresten som følge av smittefare, sier Johnsrud.

Se bildeserie fra opptrinnet med kranglefantene under:

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ROET SEG NED:</span> En alvorsprat med to politioverbetjenter fikk mannen på andre tanker, og valgte å ta vare på sjansen han fikk.</span>
ROET SEG NED: En alvorsprat med to politioverbetjenter fikk mannen på andre tanker, og valgte å ta vare på sjansen han fikk.
Powered by Labrador CMS