Driver etterslukking etter skogbrann

Brannvesenet er på plass ved Lauvtjern i Hokksund for å drive etterslukking gjennom natten.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det har mandag brent godt i skogen ved Lauvtjern og store styrker fra brannvesenet har hatt en stri jobb med å komme til alle steder.

I tillegg har det vært ekstremt varmt for mannskapene å jobbe i det ulente terrenget og med ekstra varme fra brannen. Uoffisielle målinger i Hokksund viste en gradestokk på 30 grader.

Et brannhelikopter ble sendt fra Torp og maskinen har gått jevnt og trutt inntil dagslyset var i ferd med å forsvinne. Maskinen hadde problem med den ene vannbøtta og måtte ned til landingsplassen ved Kiwi for å bytte, men etter det skal alt ha gått som planlagt.

Det var en stund fare for at hytta til Bente Røsaas skulle gå med i denne brannen, men brannmannskapene greide å forhindre det. Mandag kveld sier Bente seg takknemlig og er lykkelig for at hytta fortsatt står – et sted de har hatt mye glede av.

Tidkrevende innsats

110-sentralen opplyser mandag kveld at brannvesenet har kontroll på brannen, men at det er et vaktlag som skal jobbe gjennom natten med etterslukking. De får avløsning i morgen kl. 08.00 og innsatsen vil trolig fortsette i hele morgen.

Det er ventet en del regn i området, og Hokksund har også fått litt regn i løpet av kvelden. Men det skal langt større mengder med vann til for at det skal monne i forhold til skogbrannen og tørken som har vært den siste uka.

Powered by Labrador CMS