ULENDT TERRENG: Her er skogbrannhelikopteret i aksjon, mandag har bakkemannskapene fått bistand fra to helikoptre som har gjort god nytte for seg.
ULENDT TERRENG: Her er skogbrannhelikopteret i aksjon, mandag har bakkemannskapene fått bistand fra to helikoptre som har gjort god nytte for seg.

- En brann som trolig vil vare lenge

Til tross for bistand fra to brannhelikoptre og sivilforsvaret på bakken, det brenner fortsatt i skogen ved Sirikjerke. - Vi går inn i natta med en god del usikkerhet, er siste melding fra brannvesenet.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Nå er håpet at det varslede regnværet tirsdag vil bidra til å dempe flammene. Det har vært stor røykutvikling fra området, og mandag morgen opplyste brannvesenet at det har brent omlag ti mål.

Som følge av kraftig vind har brannen spredd seg noe i løpet av dagen, og mandag kveld brant det fortsatt, men brannvesenet har bedre kontroll på situasjonen enn tidligere.

- Det brenner fremdeles i skogen, men nå kommer det snart nye mannskaper på stedet for å avløse de som har jobbet fram til nå. Det er meldt litt regn i løpet av natta, og vi håper at det kommer mer enn det værmeldingen spår. Det kunne vi trengt, uttaler brannvesenet torsdag kveld.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Skogbrannhelikoptrene henter vann fra Eikern.</span>
Skogbrannhelikoptrene henter vann fra Eikern.

To helikoptre

Mandag ettermiddag og kveld har brannvesenet hatt to skogbrannhelikoptere inne for å bistå med slokkingen.

- Disse har hatt god effekt, men av sikkerhetsmessige årsaker kan de ikke fly om natta. Vi går derfor inn i natta med en god del usikkerhet. Akkurat nå gjør vi en del tiltak for å redusere risikoen for spredning og oppblussing, og vi kommer til å være i feltet i hele natt for å jobbe med å begrense brannen, uttaler brannvesenet videre.


Tidligere mandag uttalte brannvesenet at dette var en skogbrann som trolig ville vare lenge.

- Per nå har vi kontroll på brannen på oversiden av stupet. Ut mot stupet brenner det på flere punkter. Det er meldt vind fra sør utover dagen, som gjør at vi forventer at brannen kommer til å utvikle seg nordover, uttalte brannvesenet da.

Terrenget er svært bratt og ulendt, med et stup som deler brannområdet i to. Dette gjør at det er vanskelig å komme til, for det er ikke forsvarlig å bevege seg på kanten, og det er blant annet fare for at steiner skal rase ut.

Ministerbesøk

Mandag kveld fikk brannmannskapene besøk av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, som kom til kommandosentralen for å se hvordan arbeidet pågår.

- Hun har tidligere denne måneden gått ut og advart om den store skogbrannfaren nå, og i kveld fikk hun se hvordan det er å jobbe med en stor skogbrann. I tillegg til å besøke brannteltet hadde hun også fine samtaler med Sivilforsvaret og med mannskaper i skogbranntroppen vår, opplyser brannvesenet.

Sivilforsvaret har blant annet bistått brannvesenet blant annet med å etablere vannforsyning.

Powered by Labrador CMS