FULL FYR: Her i en bygning knyttet til hytte overfor Jordfallbukta ved Nesbygda mandag kveld.
FULL FYR: Her i en bygning knyttet til hytte overfor Jordfallbukta ved Nesbygda mandag kveld.

Flere skogbranner og hyttebrann etter lynnedslag

Det voldsomme uværet førte til en hektisk kveld for brannvesenet. På kort tid kom det melding om både skogbrann i Lier og Svelvik på toppen av andre oppdrag - det siste viste seg å være et uthus tilhørende en hytte, som hadde tatt fyr.

Publisert Sist oppdatert

LIER: I Lier var brannvesenet allerede på en husbrann som følge av lynnedslag da de andre meldingene tikket inn like etter klokken 21.00.

Først kom det melding om brann og røyk fra terrenget overfor Stoppenkollen i Lier. Her skal brannvesenet har rykket ut, men ikke funnet noen aktiv brann. Trolig har det vært et lynnedslag som har ebbet ut grunnet regnværet.

Samtidig kom det avstandmeldinger om røyk og flammer i terrenget overfor Jordfallbukta i Svelvik.

Her viste det seg etter vært å være et uthus som stod i full fyr - trolig også dette som følge av lynnedsslag under det voldsomme tordenværet i området den siste timen.Brannen i uthuset skal ikke ha rukket å spre seg, og brannmannskapene fikk her derfor en relativt grei slukkejobb.

Etter klokken 22.00 opplyser 110-sentralen at ting har roet seg - enn så lenge.

- Men det er nytt uvær som ligger og trykker utenfor Skagerrak på vei hit, så det spørs hvor lenge det varer, uttaler vaktleder i brannvesenet til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BRANN I TERRENGET:</span> Her fra motsatt side av fjorden, over mot Jordfallbukta.</span>
BRANN I TERRENGET: Her fra motsatt side av fjorden, over mot Jordfallbukta.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">BRANN I UTHUS: </span>Her ved Jordfallbukta</span>
BRANN I UTHUS: Her ved JordfallbuktaLES OGSÅ:

Husbrann etter lynnedslag
Voldsomt tordenvær på Konnerud: Brannvesenet rykker ut til flere boliger

Powered by Labrador CMS