FIKK BRØYTESKJÆRET INN FRONTRUTA: - Utifra omstendighetene kunne dette gått langt verre, forteller politiet på stedet til DRM24.
FIKK BRØYTESKJÆRET INN FRONTRUTA: - Utifra omstendighetene kunne dette gått langt verre, forteller politiet på stedet til DRM24.

Flere ulykker i snøværet:
Knust i møte med brøytebil

Snøværet skaper utfordringer på veiene. Det har vært flere trafikkulykker fredag kveld og natt til lørdag.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: Den mest alvorlige hendelsen inntraff natt til lørdag i Svelvik sentrum, hvor en personbil og en brøytebil kolliderte front mot front i sentrum på Svelvikveien / FV319 ved Åsgaten.

I personbilen satt det to personer foran, og brøyteskjæret knuste frontruten slik at denne ble trykket inn mot vedkommende som satt i passasjersetet. Føreren skal ha sluppet noenlunde uskadd fra det.

- Passasjeren ble hentet av ambulanse og fraktet sykehus med kuttskader i hodet, men skal ikke være alvorlig skadd, opplyser politiet til DRM24.

Og som politiet på stedet sier til DRM24:

- Utifra omstendighetene kunne dette gått langt verre.

Vanskelige kjøreforhold

Politiet mener at årsaken til krasjen var at personbilen skal ha fått kommet for langt over i motgående kjørefelt som følge av utfordrende føreforhold.

Men veien er smal på stedet, og det er knapt plass for en personbil å passere det brede brøyteskjæret med mindre man legger seg helt ut mot kanten av veibanen.

Krasjen i Svelvik var ikke den eneste som inntraff i samme tidsrom. Kort tid før midnatt rykket nødetatene ut til en kollisjon i Drammen sentrum i krysset Blichsgate/Bjørnstjerne Bjørnsons gate.

En maxitaxi og en personbil skal ha vært involvert, og en av førerne ble fraktet sykehus for sjekk. Det skal ha vært en del materielle skader i fronten på bilen etter det som ifølge politiet har vært et brudd på vikeplikten.

I løpet av nattetimene har det også vært en del trafikkulykker andre steder i Sør-Øst politidistrikt, men utenfor DRM24's dekningsområde.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FAST PÅ GLATTA:</span> En trailer sperret veien i Svelvik natt til lørdag. Vanskelige føreforhold har preget hele distriket.</span>
FAST PÅ GLATTA: En trailer sperret veien i Svelvik natt til lørdag. Vanskelige føreforhold har preget hele distriket.
Powered by Labrador CMS