Både dørvakter og en rekke politipatruljer måtte trå til for å få kontroll over tumultene da flere personer regelrett fløy på hverandre midt på Bragernes Torg.

Her bryter kaoset løs på byen

Det ble en fuktig natt i dobbel forstand for mange Elvefestival-gjengere natt til søndag. Fem personer ble innbragt arresten, mens et tosifret antall personer er bortvist.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Det tok tok ikke mange minuttene fra hordene av publikum fra byparken inntok sentrum etter midnatt, til politiet i området plutselig fikk det veldig travelt. 

Etaten var mannsterke på plass for å «forebygge og skape trygghet», men politiet fikk raskt erfare at forebyggingen måtte erstattes med mer resolutt og handlekraftig inngripen i en del tilfeller.

Blant annet hersket det noen minutter kaostilstander på torget etter at en eller flere situasjoner eskalerte utenfor det som er best kjent som Z. En person var allerede iført håndjern og plassert på en benk, da flere andre fløy på hverandre rett foran politiet som allerede var på stedet.

Det ble raskt sendt bud på forsterkninger, men grunnet trengselen og de store folkemassene tok det noe tid før politiet fikk gjenopprettet ro og orden på stedet. Det hele endte med at ytterligere to personer ble påsatt håndjern og tatt hånd om av patruljene.

Ikke før politiet var ferdig på torget, ble flere av patruljene sendt mot Engene, hvor det var meldt om basketak utenfor Heidi's Bier Bar.

Her skal en ung mann i 20-åra ha vært et ordensproblem med truende oppførsel, og utviste heller ingen god dømmekraft da han viste fingeren til politiet, og endte til slutt opp i arresten.

Som en av betjentene sa til DRM24:

- Nå er det litt kaos overalt tror jeg.

Også inne på Old Irish Pub gikk det på et tidspunkt alvorlig galt, da det brøt ut håndgemeng mellom flere personer like innenfor inngangspartiet som følge av at to kvinner innledningsvis hadde røket uklare. Flere menn på hver side skal deretter ha involvert seg og barket sammen, og ble forsøkt tatt kontroll på og geleidet ut av flere dørvakter. 

På veien ut oppstod det på nytt basketak mellom dørvaktene, flere av de impliserte og ytterligere andre som involverte seg - før politiet ble tilkalt og etter hvert greide å få kontroll på situasjonen ved bruk av fysisk makt. 

Etter hvert sørget værgudene for å tømme byen raskere for folk enn hva 1.000 politibetjenter ville klart, med et helt forferdelig regnvær - og festlighetene var over for denne gang.

Ifølge politiet ble totalt fem personer innbragt arresten fra Drammen sentrum. Det er ikke meldt om alvorlige personskader eller voldshendelser.

- Bybildet har bært preg av høyt alkoholkonsum og ordensproblematikk, men til Elvefestival å være må vi si oss godt fornøyd. Spesielt med arrangør, system og vektere på festivalområdet, uttaler operasjonsleder i politiet Tommy Eriksen til DRM24.

FOSSET NED: Regnværet kom som bestilt - for politiet.
Powered by Labrador CMS