Krasjet og landet på taket på torget etter biljakt gjennom sentrum

Bildesperado stakk fra politiet på Strømsø Torg i full fart over bybrua, traff annen bil og havnet opp ned på bussterminalen på Bragernes Torg.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Nødetatene rykket ut til melding om hendelsen ved 21.30-tiden.

Den aktuelle sjåføren, en lokal mann i 30-åra, er pågrepet av politiet på stedet. Mannen skal være oppegående, mens en passasjer i bilen er fraktet sykehus med uavklart skadeomfang.

Sjåføren i den andre bilen som ble truffet skal være uskadd.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">PÅGREPET: </span>Her er sjåføren i håndjern. </span>
PÅGREPET: Her er sjåføren i håndjern.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LAGT PÅ BÅRE OG FRAKTET SYKEHUS:</span> Passasjeren i bilen som stakk fra politiet.</span>
LAGT PÅ BÅRE OG FRAKTET SYKEHUS: Passasjeren i bilen som stakk fra politiet.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">LAGT I JERN:</span> Her blir de to i bilen arrestert av politiet etter krasjen.</span>
LAGT I JERN: Her blir de to i bilen arrestert av politiet etter krasjen.

Måtte avbryte biljakt

- Politiet ønsket å stoppe mannen etter uvøren kjøring på Strømsø, og det gikk såpass raskt over Strømsø Torg og over bybrua at vi valgte å avbryte forfølgelsen og følge etter på avstand, opplyser innsatsleder Vidar Gulbrandsen i politiet.

Ifølge politiet skal bilen ha blant annet kjørt opp på en gangvei for å unnslippe politiet.

- Vi fikk melding fra en annen bilist som lå bak bilen om trolig ruskjøring ved Øvre Sund Bru. Ferden skal deretter ha gått bort Kreftings gate mot Strømsø, inn Konnerudgata og mot Drammen videregående, hvor vi forsøkte å stoppe bilen. Den stakk da umiddelbart og kjørte gangveien over Bjørnstjerne Bjørnsons gate og inn på Strømsø Torg, forteller operasjonsleder Marianne Mørch til DRM24.

Det gikk ifølge Mørch såpass fort at politiet på dette tidspunktet skrudde av blålysene og fulgte bilen på avstand.

Innsatsleder Gulbrandsen opplyser videre at bilen etter å ha forsvunnet over bybrua, kolliderte med en annen bil i krysset på motsatt side, traff en fortauskant, gikk rundt og landet på taket inne på bussholdeplassen på torget, hvor det oppholdt seg en rekke personer.

- Jeg hørte først et motorbrøl, hylende dekk og et høyt krasj før jeg snudde meg og så bilen komme flyvende, uttaler et øyenvitne til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GIKK RUNDT:</span> Sporene på stedet avslører litt av hendelsesforløpet.</span>
GIKK RUNDT: Sporene på stedet avslører litt av hendelsesforløpet.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">VRAK: </span>Skadene på den andre bilen som ble truffet på bruenden på Bragernes-siden forteller litt om farten bilen som stakk fra politiet hadde.</span>
VRAK: Skadene på den andre bilen som ble truffet på bruenden på Bragernes-siden forteller litt om farten bilen som stakk fra politiet hadde.

Kunne gått ille

Til alt hell skal ingen av de tilfeldig forbipasserende på stedet ha kommet til skade i kollisjonen.

Området ble sperret av i påvente av undersøkelser og opprydning.

En rekke personer som oppholdt seg på torget ble helt eller delvis vitne til den dramatiske hendelsen og har avgitt forklaring til politiet.

Må svare for en rekke forhold

Ifølge politiet satt det to lokale kjenninger i bilen som stakk fra politiet. Føreren har et langt og velbeskrevet rulleblad, og er også kjent for en del trafikale forhold så vel som annen kriminalitet.

Mannen er nå siktet for flere forhold og må svare for blant annet kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten førerkort, unndra seg politiet og å ha forårsaket trafikkulykken. Kjøring på gangvei og over Strømsø Torg/bybrua er som kjent heller ikke tillatt.

Om politiet har noen målinger på eventuelle hastighetsoverskridelser er så langt ikke kjent.

Den aktuelle bilen skal heller ikke være hans, men er heller ikke meldt stjålet. Mannen sitter nå i arresten i påvente av avhør.

Powered by Labrador CMS