Løpsk leddbuss traff to personer og braste utfor skråning

Passasjerer måtte hoppe ut i fart da leddbussen begynte å trille fra en bussholdeplass ved Solåsblokka på Åssiden onsdag kveld. - Kjempeflaks at dette gikk så bra som det gjorde, uttaler politiet.

Publisert Sist oppdatert

ÅSSIDEN: Nødetatene rykket ut til melding om hendelsen i Kristian Brenners vei ved 17.40-tiden.

Det ble først meldt om to personer som skulle ha blitt påkjørt av en buss på stedet, men det viste seg altså at omstendighetene skulle være langt mer dramatiske enn som så - og et under at ikke flere ble truffet av bussen på dens ferd.

- Bussen skal ha begynt å trille mens sjåfør var utenfor for å undersøke en feilmelding. Passasjerene i bussen hoppet ut, og i den forbindelse ble to personer truffet av bussen. Bussen stanset tilslutt i en grøft utenfor veibanen, uttaler politiet.

Lang ferd og voldsomt sammenstøt

Etter hva DRM24 får opplyst på stedet skal leddbussen ha begynt å trille fra en bussholdeplass et par hundre meter lenger oppe i gata, før den kjørte ut av veien, knuste en metalltrapp og flere store trær til pinneved, og til slutt smadret fronten på en gangvei foran en boligblokk.

DRM24 har vært i kontakt med flere skrekkslagne beboere i blokka som knapt trodde hva de så.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">TRILLET UTEN KONTROLL NED DENNE BAKKEN: </span>Bussen skal ha begynt å trille på bussholdeplassen til venstre i bildet, før den kjørte ut skråningen «bak» kameraet.</span>
TRILLET UTEN KONTROLL NED DENNE BAKKEN: Bussen skal ha begynt å trille på bussholdeplassen til venstre i bildet, før den kjørte ut skråningen «bak» kameraet.

Ifølge politiet skal de to personene som ble truffet da de hoppet ut av bussen, kun ha lettere skader, en av dem med smerter i et bein.

- Begge tilses av ambulansepersonell, opplyser politiet.

Vy's representant på stedet opplyser at det skal ha vært omlag 10 personer på leddbussen da den begynte å trille. Årsaken til dette, og hva for slags feil det skal ha vært snakk om på bussen, er foreløpig ikke kjent.

- Det er noe vi må undersøke nærmere. Det vi kan si enn så lenge er at det har vært en feil som bussjåføren forsøkte å rette da bussen begynte å trille, uttaler pressesjef Åge Christopher Lundeby i Vy til DRM24.

- Kjempeflaks

Politiet opplyser til DRM24 at bussjåføren har forklart at det skal vært et problem med dørene han forsøkte å rette da han var utenfor bussen.

Bussjåføren er foreløpig ikke siktet for noe i saken.

- Kan han ha glemt å sette på håndbrekket?

- Vi har opprettet sak og vil etterforske hva som har skjedd. Det kan ha vært noe teknisk, sier oppdragsleder Marius Fossvold i politiet til DRM24.

- Har andre personer vært i faresonen i forbindelse med bussens ferd?

- Ikke som vi vet. Det har rett og slett vært kjempeflaks, og ikke minst at den stoppet der den gjorde i treet, uttaler Fossvold.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">KREVENDE BERGINGSJOBB: </span>Falck er onsdag kveld på stedet med to bergingsbiler for å forsøke å få bussen oppg igjen. Det er en krevende oppgave.</span>
KREVENDE BERGINGSJOBB: Falck er onsdag kveld på stedet med to bergingsbiler for å forsøke å få bussen oppg igjen. Det er en krevende oppgave.
Powered by Labrador CMS