MC mot bil: Tenåring alvorlig skadd i frontkollisjon

En 18 år gammel mann fra drammensområdet er flydd til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Strømmveien mellom Svelvik og Berger på ettermiddagen 17. mai.

Publisert Sist oppdatert

SVELVIK: Nødetatene rykket ut til melding om hendelsen ved 15.15-tiden, og luftambulanse rekvirert til stedet.

Tenåringsmannen skal ifølge politiets innsatsleder Torben Henriksen ha blitt kastet av motorsykkelen i sammenstøtet med bilen, en VW Polo.

- Han har flydd eller sklidd 50-60 meter avgårde fra krasjstedet. Det kan ha gjort skadene mindre alvorlige enn hvis det hadde blitt bråstopp. Det fremstår ikke som livstruende, sier Henriksen.

Det er en lokal tenåring som kjørte motorsykkelen, og pårørende er ifølge Henriksen varslet.

Føreren av bilen, en godt voksen kvinne, er fraktet legevakt for sjekk. Hun er å anse som lettere skadd, og i sjokk, ifølge politiet.

FIKK LIVREDDENDE FØRSTEHJELP PÅ STEDET: Her bærer nødetatene vekk mannens MC-klær fra grøfta han landet i.
FIKK LIVREDDENDE FØRSTEHJELP PÅ STEDET: Her bærer nødetatene vekk mannens MC-klær fra grøfta han landet i.

Uklart hendelsesforløp - ønsker tips

Nøyaktig hva som har skjedd, utover at det dreier seg om en møteulykke på åpen vei, driver politiet nå etterforskning for å finne ut av.

- Det har ikke skjedd i forbindelse med avkjøring til sidevei. Noen har kommet over i motgående og vi ønsker tips og vitneopplysninger fra andre trafikanter som har vært i nærheten og kan ha sett noe, sier Henriksen.

Voldsomt sammenstøt

Det er 80 km/t fartsgrense på stedet, og store materielle skader på både MC og motorsykkel. I tillegg til at føreren ble kastet mange titalls meter avgårde, landet også deler av MC-en, blant annet bensintanken, tilsvarende langt avgårde.

Politiet vil foreløpig ikke konkludere med tanke på hastighet, men utelukker ikke at det har vært høy fart. Det skal ikke være mistenke om rus, og det er foreløpig ikke tatt noe beslag i førerkort da årsaksforholdet ikke er avklart.

Den aktuelle strekningen er en yndet vei for fritidskjøring med MC og bil, spesielt på fridager. Det var sol og tørr asfalt da ulykken inntraff.

Som følge av nødetatenes arbeid på stedet var veien midlertidig stengt, deretter med manuell diriging, før stedet ble ryddet for fri ferdsel i 1700-tiden.

DRM24.no kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS