ARRESTERT: Politiet har igjen fått børstet støvet av arrestasjonsteknikkene på byen i Drammen.
ARRESTERT: Politiet har igjen fått børstet støvet av arrestasjonsteknikkene på byen i Drammen.

«Mot normalt» på byen:
– Han var god, gammaldags gæærn

Politiet merker at folk trekker ut og konsumerer mer alkohol på byens utesteder etter gjenåpningen. Naturens lover innebærer at antall ordensoppdrag øker nokså proporsjonalt med alkoholinntak og mengden øltørste gjester.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det til tross for at byens diskoteker fortsatt holder stengt, og at det er «innslippstopp» ved midnatt. Sistnevnte innebærer at ting roer seg betraktelig tidligere enn normalen, selv om flere utesteder fortsatt holder åpent til 03.30.

Og i Drammen sentrum natt til søndag fikk lovens lange arm både børstet støvet av gamle arrestasjonsteknikker og satt tålmodigheten på prøve overfor berusede kranglefanter.

Som en politibetjent uttalte til DRM24: - Vi merker nå at ting begynner å normalisere seg på byen.

Minst to bråkmåkere måtte tilbringe natten i sentralarresten etter å ha tøyd strikken litt for langt.

Førstemann ut var en drammenskar i 20-åra som lagde bråk på Lauritz på Bragernes Torg. Politiet fikk melding fra en dørvakt, som hadde lagt vedkommende i bakken som følge av oppførselen.

- Han skal ha vært psykisk ustabil og utagerende, uttaler operasjonsleder Tore Grindem til DRM24.

- Hva legger du i det?


- Det er vel god, gammaldags «gæærn», kommenterer Grindem.Mannen ble ikke mer samarbeidsvillig av politiets ankomst på stedet, og skal blant annet ha spyttet på en av politibetjentene.

Mangelen på respekt for smittevernet førte til at mannen ble påsatt spyttehette, før han ble fraktet legevakten for en «helseattest». Der viste det seg at mannen kvalifiserte for en tur videre til arresten.

Ikke lenge etter fikk drammenseren selskap i drukkenskapsarresten av nok en mann i 20-åra, denne gangen en godt beruset mjøndøling som ble innbragt fra «Olsen på Hjørnet». Her skal han ha lagd bråk ved utestedet og ute i Stasjonsgata.Også her var det en vekter som trengte bistand med å håndtere situasjonen, men heller ikke denne mannen imponerte politiet nevneverdig med sin oppførsel - og veien ble dermed kort til innkvartering på statens regulativer.

Begge de to bråkmåkerne blir forøvrig «premiert» med en anmeldelse og et forelegg i posten.

Tilbake på Bragernes Torg måtte politiet nok en gang rydde opp etter at det hadde utviklet seg amper stemning mellom noen ordensvakter og en eller flere berusede gjester på et utested. Denne gangen skal imidlertid situasjonen ha løst seg uten videre forføyninger.Men punktum var fortsatt ikke satt for ordensrelaterte begivenheter. Også etter at en gjeng kamerater hadde tatt turen hjem fra byen til en privatadresse i sentrum, gikk det galt. To av tre som ellers var venner og vel forlikte, barket av ukjente årsaker sammen etter en fuktig bytur.

Det hele endte med blodig nese og tilsyn av ambulanse.Politiet opplyser til DRM24 etter litt mekling på stedet at ingen av partene ønsket å ta saken «videre».

Og dermed har natteroen atter senket seg over Drammen - enn så lenge!

Powered by Labrador CMS