Øyenvitne bekrefter kappkjøring: - Var sikker på ingen overlevde

Det som først ble omtalt som en singelulykke på Brakerøya natt til tirsdag, skjedde som følge av kappkjøring mellom to sportsbiler.

Publisert

DRAMMEN: Politiet uttalte kort tid etter hendelsen at hastighet har vært en betydelig årsak til ulykken, som inntraff like etter midnatt.

Og selv om ingen andre biler var involvert i selve krasjen, observerte flere øyenvitner at ulykkesbilen kjørte om kapp med en annen bil, og holdt svært høy fart før det smalt i rundkjøringen ved Osram.

To gutter på 18 og 19 år ble alvorlig skadd i ulykken, og fraktet til sykehus etter å ha blitt frigjort fra bilvraket.

- Hørte et jævla smell

Øyenvitnet DRM24 har snakket med, var på jobb for Bane NOR med høyspentledningene oppe på jernbanebrua over Drammenselva, og hadde orkesterplass da han ble oppmerksom på motorlyder han dro kjensel på. 

- Jeg er ganske bilinteressert og gjenkjente umiddelbart hva for slags bil det var snakk om (ulykkesbilen, red. anm). Dermed fikk jeg og kollegaen min sett hele forløpet fra start til slutt, forteller vitnet.

De to bilene skal ha startet kappkjøringen i rundkjøringen ved Shell, og gitt full gass nedover Strandveien mot rundkjøringen ved Osram under motorveibrua. Det er 60 km/t-sone på stedet.

- Bilene lå i hver sin fil, og mens den andre bilen begynte å bremse tidsnok, kan ikke ulykkesbilen ha vært kjent på stedet. Den fortsatte i full fart inn mot rundkjøringen, og hadde sikkert 150 km/t da vi hørte et voldsomt smell og så gnistene sprutet, forteller øyenvitnet, som ikke ønsker navnet sitt i avisen.

Flere sportsbiler kom til

Vitnet ringte øyeblikket AMK-sentralen, og anslår tiden fra ulykken inntraff til nødetatene ankom som mellom to og fire minutter. I mellomtiden ankom flere andre biler ulykkesstedet, deriblant flere tilsvarende sportsbiler. 

Ulykkesbilen er en BMW M3 av nyere dato, med 431 hestekrefter og en karakteristisk lydsignatur. Den andre bilen som greide å bremse i tide, er ikke øyenvitnet sikker på slaget. 

- Den andre bilen forsvant fra stedet, men om den parkerte i nærheten vet jeg ikke, forteller han. 

Da DRM24's fotograf ankom ulykkesstedet omlag 20 minutter etter politiet mottok melding om hendelsen, var det mange skuelystne på parkeringsplassen ved CC. Politiet har uttalt at de har foretatt avhør av vitner på stedet, men har foreløpig ikke gitt noen opplysninger utover dette. 

Se video fra ulykken:

LES OGSÅ: Fastklemt etter alvorlig ulykke - to tenåringer til sykehus

VRAK: Bilen ble fullstendig smadret etter å ha kjørt tvers over rundkjøringen, inn i et brukar, en lyktestolpe og et autovern. Vrakrestene lå strødd i området.
Powered by Labrador CMS