Pågrepet etter biljakt med to i promille

Føreren unndro seg politiet, og kjørte over to spikermatter før ferden endte i nærmeste grøft. Deretter tok mannen beina fatt før han ble pågrepet av en hundepatrulje.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det skulle vise seg at mannen i 30-åra verken hadde førerkort (noe han forøvrig aldri har hatt), eller var i edru tilstand. Tvert imot blåste han ifølge politiet til omlag to i promille.

Bilforfølgelsen utspilte seg i området Vestfossen/Fiskum, og endte til slutt ved Sundhaugen.

- Han ble først forsøkt stoppet av en patrulje, og stakk fra stedet i høy fart. Vi valgte å ikke legge oss på hjul, men hadde en annen patrulje lenger frem som la ut en spikermatte. Denne så ikke ut til å ha store effekten, så vi la ut en til. Deretter kjørte bilen på felgene og i grøfta, forteller politiet til DRM24.

Ifølge politiet skal mannen ha kjørt tilbake samme strekning han kom fra, og det skal ha vært litt frem og tilbake i området før de fikk kontroll på bilen.

- Etter at bilen havnet i grøfta løp føreren fra stedet, og ble pågrepet ute i terrenget ikke veldig langt unna av en hundepatrulje. En passasjer som befant seg i bilen er dimittert, opplyser politiet videre til DRM24.

Føreren i 30-åra er en lokal mann og en god kjenning av politiet med velbeskrevet rulleblad - også for tilsvarende forhold. Hvordan de har fått tilgang på den aktuelle bilen er noe uavklart, men den skal ikke være meldt stjålet, og er inntil videre beslaglagt av politiet.

Mannen er fremstilt for prøvetaking, men besluttet dimittert av politiet etter nødvendig bevissikring. Han må imidlertid påregne å svare for flere nye punkter på rullebladet etter nattens eskapader på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS